Els Gegants de Sant Cugat se sotmeten a retocs estructurals i estètics

Es corregiran i s'adequaran els desperfectes ocasionats propis de l'ús dels darrers anys

La Marieta, al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya
La Marieta, al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya | Cedida
25 d'agost del 2021
Els Gegants de Sant Cugat passaran les vacances al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya que, coincidentment, s'ubica a la vila de Valldoreix. Durant els propers dies el Joan, la Marieta i el gegantó Monjo se sotmetran a unes tasques d'arranjament estructural i estètic i preparar-se per a la Diada del 11 de setembre. En declaracions a NacióSantCugat, el president de l'entitat local Ferran Ballester explica que les modificacions no s'apreciaran a simple vista, però que les millores garantiran el futur dels Gegants. En concret, es corregiran i s'adequaran els desperfectes ocasionats degut a l'ús i el transport, tapar algun cop i rallada...

A més a més, a finals d'any es traslladaran al Taller Casserras de Solsona -on els van construir l'any 1987- per abillar-los amb un nou vestuari, més fidel encara al disseny original de l'artista Joan Tortosa. Entre d'altres, el Joan es farà amb un ram de flors i la Marieta recuperarà un collar.

La seva propera aparició en públic serà per l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova l'11-S a Sant Cugat i per la Festa Major de Valldoreix.