Cultura

Els Gegants de Sant Cugat se sotmeten a retocs estructurals i estètics

Es corregiran i s'adequaran els desperfectes ocasionats propis de l'ús dels darrers anys

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 25 d'agost de 2021 a les 12:30 |
La Marieta, al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya | Cedida
Els Gegants de Sant Cugat passaran les vacances al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya que, coincidentment, s'ubica a la vila de Valldoreix. Durant els propers dies el Joan, la Marieta i el gegantó Monjo se sotmetran a unes tasques d'arranjament estructural i estètic i preparar-se per a la Diada del 11 de setembre. En declaracions a NacióSantCugat, el president de l'entitat local Ferran Ballester explica que les modificacions no s'apreciaran a simple vista, però que les millores garantiran el futur dels Gegants. En concret, es corregiran i s'adequaran els desperfectes ocasionats degut a l'ús i el transport, tapar algun cop i rallada...


A més a més, a finals d'any es traslladaran al Taller Casserras de Solsona -on els van construir l'any 1987- per abillar-los amb un nou vestuari, més fidel encara al disseny original de l'artista Joan Tortosa. Entre d'altres, el Joan es farà amb un ram de flors i la Marieta recuperarà un collar.

La seva propera aparició en públic serà per l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova l'11-S a Sant Cugat i per la Festa Major de Valldoreix.


 

Participació