L'agost fa neteja de la Covid a Sant Cugat

Els indicadors epidemiològics experimenten una forta caiguda en comparació al mes de juliol

18 d'agost del 2021
Una terrassa d'un bar de Sant Cugat
Una terrassa d'un bar de Sant Cugat | Gala Espín

Sant Cugat està molt millor. El mes d'agost ha arribat acompanyat d'una important davallada de la incidència de la Covid-19 a la ciutat. Actualment, el risc de rebrot se situa en 180 punts -encara lluny del llindar de 100 estimat si l'objectiu és controlar l'evolució del virus- i el risc de transmissió en un esperançador 0,62.

Aquestes xifres no són per llençar coets, però si es comparen amb la fotografia que ens van deixar els primers dies del mes de juliol, són molt positives. El còctel de principi d'estiu va ubicar Sant Cugat a la ciutat amb els indicadors epidemiològics més alts del conjunt d'Espanya; arribant a un risc de rebrot superior als 2.800 punts i amb més d'un centenar de nous positius diaris, especialment entre la joventut.
 

Evolució de la pandèmia a Sant Cugat Foto: Departament de Salut


A dia d'avui però, aquestes perilloses dades queden ja lluny i ara, al dia, màxim se'n registren una quinzena de nous contagis. Cal recordar que bona part de la població ja ha rebut com a mínim la primera dosi de la vacuna i prop de 57.000 santcugatencs ja tenen la pauta completa

Per altra banda, la xifra d'ingressats a hospitals de la ciutat també ha experimentat una caiguda dels 20 pacients a principis d'agost a sis; tres dels quals han acabat morint elevant la xifra de defuncions santcugatenques per la pandèmia a 239.