La UAB, la segona millor universitat catalana segons un prestigiós rànquing xinès

El centre universitari vallesà es troba entre els millors 300 centres de tot el món

Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona
Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona | Roger Navarro
M.R.
19 d'agost del 2021
Actualitzat el 20 d'agost a les 12:33h
Com cada any, l'Academic Ranking of World Universities (ARWU), també conegut com a rànquing de Xangai, analitza més 1.800 universitats de tot el món i publica una llista amb les 1.000 millors. LaUniversitat Autònoma de Barcelona (UAB) s'ha mantingut en la mateixa posició de l'any passat, entre els 201 i 300 centres universitaris, convertint-se en el segon millor de Catalunya per darrere de la Universitat de Barcelona (UB), que es troba entre les 200 primeres per quart any consecutiu.

Segons la prestigiosa classificació, la UB destaca en Medicina, disciplina en la qual se situa com el 45è millor campus de tot el planeta, i Salut Pública i Ciències Agràries, ocupant la 51 i la 75a posició respectivament. Per altra banda, la UAB predomina en camps d'estudi com Veterinària -on és la setena millor del món-, Geografia i Ciències Agrícoles.

Pel que fa al conjunt del territori espanyol, fins a 12 universitats es troben entre les 500 primeres del rànquing. D'aquesta manera, per darrere de la UB i en la mateixa forquilla que la UAB trobem a la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de Granada; mentre que en el rang de les 401-500 millor posicionades s'observa la Universitat Pompeu Fabra.

La part més alta de la classificació la lideren les universitats americanes amb vuit de les deu primeres posicions, sent la de Harvard i Stanford les dues millor valorades i la britànica de Cambridge, la tercera.

Des de la primera publicació el juny del 2003, el rànquing de Xangai classifica les més de 1.800 universitats que analitza partint de sis indicadors: l'eficiència acadèmica en funció de les seves dimensions, el nombre d'estudiants i professors amb un Premi Nobel o amb la Medalla Fields, el nombre d'articles seleccionats per Thomson Reuters, els publicats a les revistes Nature i Science i els registrats al Science Citation Index.