La UAB obre inscripcions per optar als Premis Eines 2021

Es valoraran els millors projectes de transformació social a escala nacional, vallesana i municipal

M.R.
17 d'agost del 2021
Actualitzat a les 11:27h
Cartell de la primera edició dels Premis Eines 2021
Cartell de la primera edició dels Premis Eines 2021 | UAB
La Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social de la UAB ha convocat la primera edició dels Premis Eines que guardona els millors projectes que promoguin activitats de transformació social dins d'un d'àmbit nacional, vallesà i local. El termini per presentar les candidatures finalitza el 14 de setembre. L'entrega de premis tindrà lloc el 6 d'octubre en una cerimònia al Teatre-Auditori de Sant Cugat.

Per a poder inscriure un projecte, aquest haurà d'emmarcar-se en almenys un dels 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l'Assemblea General de Nacions Unides (ONU) establerts dins de diferents sectors d'activitat: integració laboral, serveis socials personals, desenvolupament local de zones desfavorides, protecció del medi, preservació històrica, ciència, recerca i innovació, esports, cultura i arts.

D'aquesta manera, els premis tenen en compte els propòsits que estableix l'Agenda 2030, ja que promouen el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom, tal com es recull al vuitè objectiu.

Pel que fa a les categories dels premis, es diversifiquen dos tipus de criteris entre els candidats seleccionats. El primer fa referència a l'estat del projecte, és a dir, si es troba en fase incipient, amb una antiguitat de menys de dos anys des de la seva constitució o si ja està consolidat amb més de cinc anys d'experiència.

El segon criteri és relatiu al municipi d'origen i a on operen o han tingut impacte els projectes seleccionats. Així doncs, s'estableixen tres nivells geogràfics: qualsevol municipi de Catalunya, del Vallès Occidental i Oriental i a Sant Cugat o a Mollet del Vallès.