Dona sang a Sant Cugat aquest dilluns i dimarts

Durant l’estiu les donacions cauen fins a un 30%, però amb l’arribada de la Covid-19 la davallada encara ha estat més important

Campanya de donació de sang al pavelló municipal de Sant Cugat
Campanya de donació de sang al pavelló municipal de Sant Cugat | Cedida
M.R.
16 d'agost del 2021
Actualitzat a les 11:50h
Dilluns 16 i dimarts 17 d’agost el Banc de Sang i Teixits es desplaçarà al Centre Cultural Xalet Negre, ubicat a la plaça d’en Coll de Sant Cugat. Per donar sang, caldrà reservar hora al web del Banc amb els següents horaris: de 17 h a 21 h per a dilluns i de 10 h a 14 h i de 17 h a 21 h per a dimarts.

Durant el període estival les donacions acostumen a reduir-se un 30%, però amb l’arribada de la Covid-19 la davallada encara ha estat més important. Per aquest motiu, i amb la voluntat de revertir aquesta situació, el Banc ha muntat diversos punts de recollida per a diferents ciutats i municipis del país.

Qui pot donar sang?
Qualsevol persona entre 18 i 70 anys i més de 50 quilos de pes en pot donar, encara que per garantir la seguretat, tant del donant com del receptor, hi ha una sèrie de factors que poden condicionar el procés. És per això que s'ha d'omplir un breu qüestionari i el metge determinarà si es pot dur a terme la donació.

En el cas d'haver estat vacunat per la Covid-19, en cas d'haver experimentat algun efecte secundari després d’aquesta el donant haurà d’esperar 15 dies. A més, haver mantingut un contacte estret amb un contagiat o haver passat la malaltia implica no poder donar sang en el termini d'un mes.