1 de 10
Risc d'incendis

L'«estrès hídric» de la Serra posa en perill Collserola

La sequera i les onades de calor multipliquen el risc d'incendi en l'entorn natural

Incendi a Collserola aquest mes de juny | Claudia Frontino
per S.B., Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 16 d'agost de 2021 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Barcelona fa una crida a la població a evitar anar a Collserola. Des del consistori de la capital catalana, el tinent d'alcaldia de Seguretat Albert Batlle ha demanat precaució davant la situació "crítica" a la que s'enfronta l'entorn natural davant la sequera i els recents episodis d'onades de calor que multipliquen el risc de patir incendis


Segons el responsable operatiu del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments (SPEIS) Víctor Molinet, la vegetació del parc natural que divideix Barcelona del Vallès es troba en "estrès hídric" degut a la manca d'aigua dels darrers mesos accentuant l'amenaça de focs forestals que posarien en risc els diversos enclavaments ubicats enmig de la Serra com la Floresta, les Planes o Torre Baró. 

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Barcelona s'ha activat la fase d'alerta del pla d'actuació per risc d'incendis i els Bombers també han reforçat la seva presència a l'interior del parc per poder dur a terme intervencions ràpides. "Volem ser proactius i estar vigilants", apunten. En aquest sentit, malgrat la seva tasca preventiva, cal recordar que el comportament dels ciutadans és clau i insisteixen en la prohibició d'encendre foc a l'entorn natural.


Durant aquest estiu, Collserola ja ha registrat 17 incendis que han cremat al voltant de 17 hectàrees. 

Participació