Prevenció d'Incendis

Protecció Civil disposa de motxilles extintores d’aigua per prevenir incendis

Tenen una capacitat de fins a 20 litres d’aigua amb una llança de doble èmbol que arriba a una distància màxima de 12 metres

per M.R., Sant Cugat, Catalunya | 13 d'agost de 2021 a les 16:10 |
L'alcaldessa accidental fent servir el nou aparell | Ajuntament de Sant Cugat
Voluntaris i agents de Protecció Civil disposen des d'aquest divendres de motxilles extintores d’aigua que els hi permetrà actuar ràpidament en cas de conat d’incendi. Estan pensades per realitzar una primera intervenció d'extinció o contenció del foc fins a l’arribada dels bombers, ja que una de les tasques d'aquest cos és la vigilància preventiva.

L’Ajuntament de Sant Cugat ha adquirit sis motxilles -un cost aproximat de 1.000 euros- i tenen una capacitat de 20 litres i una llança de doble èmbol que pot expulsar fins a vuit litres per minut a una distància màxima de 12 metres. Amb aquestes característiques, es poden utilitzar per controlar diverses situacions com restes de fogueres, petits incendis o cremes no autoritzades i així, evitar el desplaçament d’una dotació de Bombers.


També pot servir com a eina preventiva en activitats festives com ara, correfocs, castells de focs artificials o graellades populars. Quant a la seva manipulació, tot i el pes quan estan a la màxima capacitat, tenen un disseny ergonòmic que facilita el seu ús. A més, tant el personal de Protecció Civil com la majoria del voluntariat han rebut una formació com a Equip de primera intervenció - Lluita contra incendis.

L’alcaldessa accidental, Esther Madrona, ha destacat que amb una ràpida detecció del foc, les motxilles “poden suposar la diferència entre un petit conat i una gran emergència”. Madrona ha volgut recordar la ciutadania que en la situació actual, amb el municipi en el nivell màxim de ris d’incendi, “es truqui immediatament al 112 si es veu qualsevol indici de foc”.


Per la seva part, el regidor de Seguretat, Francesc Carol, ha volgut agrair la feina del voluntariat de Protecció Civil i de l’Agrupació de Defensa Forestal de Sant Cugat per “dedicar el seu temps lliure a vetllar pel nostre entorn natural davant del risc d’incendis”.

 

Participació