Coronavirus

Les dades de Sant Cugat milloren, però seguirà una setmana més amb toc de queda

La incidència acumulada en set dies cau als 178 punts molt per sota dels 250 que imposa la mesura

per M.R., Sant Cugat, Catalunya | 12 d'agost de 2021 a les 15:00 |
Una terrassa d'un bar de Sant Cugat | Gala Espín
Els propers set dies Sant Cugat seguirà amb el toc de queda, des de la 1 a les 6 de la matinada, tot i caure la incidència acumulada en l'última setmana fins als 178 punts. Això vol dir per sota dels 250, el límit que s'imposa per aplicar la restricció a la mobilitat nocturna.

La setmana passada la Generalitat va endurir les condicions per evitar el toc de queda, que posteriorment va comptar amb l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). D'aquesta manera, es va prorrogar la revisió cada dues setmanes en comptes d'una i es van enfortir els requisits, rebaixant de 400 a 250 positius de Covid-19 per cada 100.000 habitants.


Així doncs, els 178 punts d'incidència acumulada a la ciutat entre els dies 2 i 8 d'agost no serviran per aixecar el toc de queda aquesta setmana. En cas de seguir així, aquesta bona tendència tindrà la seva recompensa el pròxim 20 d'agost, quan novament s'analitzin les dades.

Pel que fa a la resta d'indicadors, tots mantenen la tendència a la baixa respecte a la setmana anterior: els casos confirmats per prova PCR o test d'antígens van baixar de 280 a 166 i el risc de rebrot va reduir-se gairebé a la meitat, passant de 617 punts l'última setmana de juliol als 314 la primera de l'agost. Mentre que la velocitat de reproducció (Rt) baixa de 0'78 a 0'64, mantenint-se per sota d'1.


Altres notícies que et poden interessar

​ 


​​


 

Participació