Societat

Sant Cugat commemora el Dia de les Persones amb (dis)capacitat

El Casal Torreblanca acull l'acte "Jo en 1a persona"

per Sergi Baixas, Sant Cugat | 3 de desembre de 2019 a les 15:30 |
Casal Torreblanca | Sergi Baixas
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una vuitantena de persones s'han aplegat aquest dimarts al Casal Torreblanca per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb (Dis)capacitat, tal com ho explicita l'ajuntament santcugatenc. Una efemèride que cada any se celebra el dia 3 de desembre, amb la voluntat de promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la plena integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

L'acte sota el títol "Jo en 1a persona" ha debatut, en veu dels seus protagonistes, diversos temes com ara la discriminació i l'accessibilitat de les persones amb discapacitats intel·lectuals que impliquen al col·lectiu i al conjunt de la ciutadania.


Per aquest motiu, DINCAT (Associació empresarial d'Economia Social) ha presentat un manifest amb la voluntat de continuar "fer-nos visibles i que l'administració no ens oblidi". El comunicat subratlla que les persones amb discapacitats intel·lectuals i de desenvolupament tenen les mateixes necessitats que la resta de persones, i que en aquest sentit, remarquen la invisibilitat que pateixen en diferents sectors de la societat per poder exercir els seus drets. Denuncien, per tant, la manca de suports per l'autonomia individual juntament amb les dificultats per accedir a un treball.
 


Representació institucional

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha protagonitzat la cloenda de l'acte, deixant de relleu que durant la jornada han estat prenent nota de les demandes i reclamacions dels assistents per ajudar a millorar la seva situació i garantir el compliment dels seus drets. En aquest sentit, Ingla, ha explicat que seguiran revisant el mobiliari de les vies urbanes de Sant Cugat per garantir l'accessibilitat de les persones amb discapacitat i vetllar pels seus drets.


L'alcaldessa també ha ressaltat la importància de comptar amb espais d'oci i d'esport i s'ha compromès a contactar amb diverses entitats de la ciutat per fer-ho realitat. A més, també ha anunciat que potenciaran el llenguatge de signes en el conjunt dels equipaments municipals. "Gràcies per posar-nos en evidència en tot allò que ens hem de posar a treballar per garantir els vostres drets", ha conclòs.

L'acte a més de comptar amb la intervenció de l'alcaldessa de Sant Cugat acompanyada de la tinent d'alcaldia, Núria Gibert; també han fet acte de presència altres membres de l'ajuntament com ara l'exalcaldessa Carmela Fortuny i Cristina Paraira.

 

Participació