incendis

Activat el pla Alfa a nivell 2 a Sant Cugat

El perill d'incendi és alt a pràcticament tota la comarca

per M.C., Sant Cugat, Catalunya | 10 d'agost de 2021 a les 14:15 |
Un incendi a Terrassa, aquest estiu | Bombers de la Generalitat
El Cos d'Agents Rurals han activat avui el Pla Alfa, el sistema que determina les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals, a 22 de les 42 comarques catalanes, entre les quals el Vallès Occidental. El pla també s'ha activat en el nivell 1 en 13 comarques.

A més del Vallès Occidental, el Pla Alfa és actiu des d'aquest matí en nivell 2 a l'Alt Empordà, El Vallès Oriental, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Baix i l'Alt Penedès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, l'Urgell, les Garrigues, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, el Segrià, la Noguera, el Solsonès, la Segarra, el Bages, el Moianès i l'Anoia.


El nivell 1 s'ha activat al Baix Ebre, el Priorat, el Baix Camp, el Tarragonès, el Maresme, la Selva, Osona, el Baix Empordà, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Berguedà, l'Alt Urgell i el Pallars Jussà.
 


Què implica cada nivell del Pla Alfa?


El nivell 1 del pla desplegat pels Agents rurals implica una vigilància prioritària dels incendis forestals per davant d'altres tasques que són competència d'aquest cos. Així, es controlen columnes de fum en terrenys forestals i no forestals a menys de 500m de zones forestals, identifiquen els autors dels focs, han de fer apagar els focs en cas de perill i fan control sobre llocs predeterminats d'especial risc.


Pel que fa al nivell 2, que suposa una vigilància exclusiva dels incendis forestals, a més de dur a terme les tasques del nivell 1, també controlen la circulació de vehicles per zones forestals predeterminades, es posen en marxa punts de guaita estratègics i es controlen, també, abocadors predeterminats.

Mapa del perill d'incendi forestal a Catalunya

 

Participació