Cultura

El Teatre-Auditori «obre nova etapa» amb un concurs públic per trobar una nova direcció

Serà la primera vegada que s'escull per aquest procediment

per M.R., Sant Cugat, Catalunya | 6 d'agost de 2021 a les 15:30 |
L'interior de l'equipament cultural | Teatre-Auditori Sant Cugat
El Teatre-Auditori "obre una nova etapa" amb la convocatòria d'un concurs públic per a la vacant que hi ha a la direcció de l'equipament cultural. Així ho ha expressat la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, que ha assenyalat també "és un bon moment per captar nous públics i apostar per nous formats i disciplines sense perdre la qualitat en la programació".

Per fer-ho, tal com ha detallat, s'ha canviat el sistema de selecció del director o directora. Des de la seva obertura l’any 1993 es feia per assignació directa, però aquest any s’ha modificat per aquest concurs, del qual el passat 23 de juliol es van presentar les bases.


Entre els requisits hi ha l’acreditació de, com a mínim, quatre anys d’experiència en direcció en l’àmbit de la gestió pública cultural amb persones a càrrec. Les sol·licituds es poden presentar de manera telemàtica mitjançant el web de l’Ajuntament de Sant Cugat fins al 14 d’agost.

D’aquesta manera, la nova direcció del Teatre-Auditori haurà de gestionar i dirigir l’entitat "garantint una programació artística de qualitat, així com l’organització d’espectacles culturals d’abast de ciutat, un finançament sostenible i un arrelament amb la ciutadania".


Dimiteix després de 14 anys


El nou criteri per escollir el responsable del teatre ve donada per la dimissió de l'anterior director, a finals de 2019, Pep Tugues, que finalment es va fer efectiva el juny de 2020. Tugues va ser investigat per contractes irregulars i per denúncies d’assetjament laboral al Teatre-Auditori. 

 

Participació