Adjudicades les obres per ampliar l'Institut Escola Catalunya

Compten amb un pressupost de 349.567,27 euros a càrrec de la Generalitat

Institut-escola Catalunya a Sant Cugat del Vallès
Institut-escola Catalunya a Sant Cugat del Vallès | Aj. Sant Cugat
M.R.
10 d'agost del 2021
Aquest estiu s’iniciaran les obres que adaptaran i ampliaran l’Institut Escola Catalunya. D’aquesta manera, els treballs adjudicats, i que tindran un cost de 349.567,27 euros a càrrec del Departament d'Educació, incrementaran en 200 metres quadrats l'edifici amb la voluntat de millorar la funcionalitat del centre.  

El curs 2020-2021 a part dels nivells habituals que oferia, des de P3 fins a 6è de Primària, també va acollir a estudiants de 1r d’ESO. De cara a la pròxima temporada, l’institut escola es farà més gran per admetre més alumnes de secundària. Pel que fa a les obres, està previst que tinguin una durada de dos mesos, però la previsió inicial era encetar els treballs al juliol, aprofitant que no hi havia activitat lectiva.

Les tasques ampliaran les plantes primera i segona de l'edifici per ubicar dues aules noves amb un nou accés, que requerirà la reforma dels lavabos de les dues plantes. També s’afegirà una nova sala a la planta baixa, concretament al porxo de sortida al pati de la façana Nord.

A banda de les tres aules que s'inclouran, les obres també adequaran en la primera planta una sala perquè hi hagi un laboratori de ciències i reconvertiran dues petites i una de més gran en dues. A més, a la segona planta també es reformaran dues classes petites per fer-ne una de gran i s’adaptarà una altra aula per a visual i plàstica.

A part dels treballs de l’Institut-escola Catalunya, la Brigada d'Obres municipal està executant actuacions de millora puntuals en mitja dotzena de centres educatius de Sant Cugat: les escoles de La Floresta, Joan Maragall, Pins del Vallès, les escoles bressol Gargot i Montserrat i l'Escola de Música Victòria dels Àngels.