habitatge

​L’Ajuntament de Sant Cugat reserva 180.000 euros per ajudar al pagament de despeses de l’habitatge

Fins al 30 de setembre es poden presentar les sol·licituds

per A.H., Sant Cugat, Catalunya | 4 d'agost de 2021 a les 13:25 |
L’Ajuntament de Sant Cugat ha reservat 180.000 euros per destinar-los ajudar les famílies al pagament de despeses relacionades amb l’habitatge. Es tracta d’una xifra que el consistori ha calculat sobre la base de sol·licituds rebudes en els últims anys, però no ha descartat que s’incrementi si fos necessari.

La finalitat és donar un cop de mà a l’economia domèstica de persones amb més dificultats com ara, majors de 65 anys, pensionistes i famílies monoparentals. L’ajuda serà equivalent a un percentatge de la quota de l’IBI de l’habitatge habitual, i les persones que visquin de lloguer i que per contracte paguin aquest impost també podran sol·licitar la subvenció.


El nivell d’ingressos que documentin les peticions, així com el nombre de persones de la unitat familiar i el valor cadastral de l’immoble serviran per determinar la quantia de l’ajuda. Fins al 30 de setembre es poden enviar les sol·licituds, a través del portal del consistori o de forma presencial, amb cita prèvia.

Entre els requisits que ha fixat l’administració local és que sigui el lloc de residència habitual, no ser propietari de qualsevol altre habitatge a l’Estat i els ingressos de la unitat de convivència no pot superar els 30.000 euros i en els casos de famílies monoparentals, el límit és de 50.000.   

 

Participació