Política

La Fundació Rafael Campalans rep l’obra de l'exdiputada socialista Maria Dolors Renau

Cessió del PSC local de la col·lecció de llibres de Renau

per M.R., Sant Cugat | 2 d'agost de 2021 a les 13:00 |
El primer secretari del PSC de Sant Cugat , Pere Soler, amb el llegat de Maria Dolors Renau | PSC Sant Cugat
El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Sant Cugat ha donat la col·lecció de llibres i l'obra de Maria Dolors Renau i Manén a la Fundació Rafael Campalans -organització que forma part de la força política-Renau va morir un 29 d'agost de 2019 als 82 anys i va deixar a l'agrupació socialista local els seus llibres per poder-los compartir amb la resta de companys de partit.

Des de la formació van decidir que la millor manera de recordar Renau era recopilar el seu treball i cedir-lo a la fundació en què va participar activament durant els darrers anys de la seva vida. De totes maneres, s'ha procedit a la digitalització de les publicacions perquè es pugui seguir consultant a la seu del partit.


El primer secretari dels socialistes, Pere Soler, ha afirmat que "aquesta acció és un homenatge més a la figura de la Maria Dolors". "El llegat i la seva trajectòria són tan grans i extens que cal posar-ho en mans de qui pot fer-ne un major ús", ha subratllat i també ha destacat que l'excongressista la va acompanyar a les llistes de les municipals.

Renau va ser membre del PSC i va ser escollida diputada al Congrés en dues ocasions, del 1982 al 1986 i del 1989 al 1993. També va ser diputada al Parlament Europeu. El 1999 va ser elegida presidenta de la Internacional Socialista de les Dones, càrrec que va exercir fins al 2003. Després de jubilar-se, va seguir activa dedicant-se a la formació de dones polítiques i col·laborant com a activista veïnal a l'Associació Veïnal del Centre-Estació de Sant Cugat.

 

 

Participació