meteorologia

Nit de tempestes fortes i afectacions al Vallès Occidental

Se superen els 20 litres a Vacarisses i uns 8.000 abonats sense llum a Cerdanyola

per Pere Pratdesaba, Vic, Catalunya | 1 d'agost de 2021 a les 13:06 |
Un llamp a Vic, aquesta nit | Emili Vilamala
Una línia de tempestes va escombrar aquest dissabte al vespre-nit tot Catalunya acompanyada de precipitacions fortes, ratxes de vent intenses i una baixada general de les temperatures. No obstant això, les pluges van deixar poques incidències amb els registres més importants concentrats a l'Alt Pirineu (70,3 litres a Espot i 57,3 litres a Sort). En alguns punts, com a Vallter, al Ripollès, va caure una petita nevada.
 

En el vídeo de sobre, podeu veure com la cafeteria les Marmotes, a la cota 2.500 de Vallter, s'ha despertat amb algun centímetre de neu. La neu a la zona ha començat a caure a partir de 2.000 metres aproximadament i ha agafat als 2.200.

No és un fet excepcional a l'estiu, però sí poc habitual.

 

La nevada a Vallter, aquest matí. Foto: Ramon López | @MeteoElpito
 

Aquest matí a Vallter. Foto: Ramon López | @MeteoElpito


Incidències lleus


Segons informa Protecció Civil, a causa de les tempestes, l'R2 nord es va tallar unes hores per la caiguda d'un arbre a la catenària a Cardedeu i l'AP-2 també es va tallar a la circulació al quilòmetre 130 a Soses (Segrià) per assegurar un cablejat elèctric que amenaçava de caure a la carretera. En paral·lel, uns 8.000 abonats de Cerdanyola del Vallès es van quedar sense llum degut a les pluges.

Els 8.000 abonats de Cerdanyola van anar recuperant progressivament el subministrament elèctric a partir de la nit i matinada. Les tempestes van ser fortes i acompanyades de pedra o calamarsa en nombroses comarques com la Terra Alta, el Montsià, les Garrigues, l'Urgell, l'Alt Camp, el Tarragonès, l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Baix Llobregat, Osona i el Ripollès.

De fet, el llindar d'intensitat de pluja de 20 litres en 30 minuts es va superar en poblacions com Perafita (30,9 litres), Vacarisses (24,1 litres), Tarragona (23,9 litres), Nulles (23,8 litres), la Bisbal del Penedès (23,5 litres), Rellinars (23,3 litres) o Sant Pau de Segúries (21,3 litres), segons les dades de les estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).
 

 

Participació