Sant Cugat es renova a l’estiu

Fins a una vintena d’obres milloraran diversos punts de la ciutat durant el període estival

M.R.
30 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:02h
Estat de les obres de la nova pista d'hoquei coberta del ZEM Jaume Tubau
Estat de les obres de la nova pista d'hoquei coberta del ZEM Jaume Tubau | Jordi Garcia / Localpres
Un any més, l'Ajuntament de Sant Cugat aprofita la menor afluència de persones i vehicles a la ciutat durant els mesos d'estiu per executar obres de millora en vàries zones de Sant Cugat, fins a una vintena, que tenen un cost total d'uns 660.000 euros.

La majoria de les actuacions han arrencat durant el juny o el juliol i tenen previst la seva finalització aquest mateix estiu, just abans de l'inici del curs escolar. Per altra banda, les més voluminoses acabaran a la tardor.

Les obres d'aquest estiu a Sant Cugat
Nou paviment i voreres al carrer de la Llum (les Planes), que va patir un lliscament per les fortes pluges. A més, es renovarà el desguàs de les aigües pluvials i es reposarà el sistema de contenció de vehicles. L'import és de 66.500 euros i està previst que finalitzin a finals de setembre.

Nova pista d'hoquei de la Zona Esportiva Municipal Jaume Tubau. També s'incorporarà una coberta per als dies de pluja, nova il·luminació i un parallamps. Aquesta obra té un cost de 308.000 euros i també finalitzarà a la tardor. 

Repesa de les obres del nou carril bici i de vianants a la rotonda de l'Hipòdrom. Acabaran a finals d'octubre amb un import de 174.000 euros.

Recentment s'ha finalitzat la col·locació de vitralls a l'església del Monestir. Després d'un segle sense finestrals gòtics a la façana sud, l'església del Monestir ja llueix nous vitralls, realitzats per la vitrallera Anna Santolaria Tura seguint tècniques manuals pròpies de l'edat mitjana. El cost de la reforma de la façana de 47.800 euros.  

S'han afegit 218 places d'àrea verda a la zona del Turó del Pinyer. A més s'ha canviat el sentit de la circulació dels carrers Sant Quirze i Turó del Pinyer. El valor d'aquests treballs és de 8.300 euros i es finalitzaran a principis d'agost.

La Brigada d'Obres municipal està executant obres de millora puntuals en una dotzena de centres públics, especialment educatius. Per això la idea és que totes les actuacions s'acabin abans de l'inici del curs escolar. Els centres són: les escoles de La Floresta, Joan Maragall, Pins del Vallès, l'Institut-escola Catalunya, les escoles bressol Gargot i Montserrat i l'Escola de Música Victòria dels Àngels. L'import de tots els treballs ascendeix a 40.000 euros.

El servei de Parcs i Jardins també ha efectuat actuacions a les escoles amb un import de 14.900 euros a l'Escola Bressol Cavall Fort i l'Escola Catalunya. Aquesta última ampliarà el seu edifici en uns 200 m² per adaptar-lo al format institut-escola. El cost d'aquesta obra serà de 373.100 euros i va a càrrec de la Generalitat.