La nova pista d’hoquei coberta de la ZEM Jaume Tubau estarà llesta a la tardor

L’incompliment de la primera empresa adjudicatària ha provocat que els treballs portin aturats des de 2019

Els regidors Francesc Duch i Francesc Carol visitant les obres
Els regidors Francesc Duch i Francesc Carol visitant les obres | Jordi Garcia / Localpres
M.R.
29 de juliol del 2021
Actualitzat el 30 de juliol a les 10:56h
La Zona Esportiva Municipal Jaume Tubau tindrà una nova pista d'hoquei patins coberta, els treballadors ja han iniciat les obres per tenir-la enllestida a la tardor. L'equip Patí Hoquei Sant Cugat serà el principal beneficiari, ja que ara podrà entrenar els dies de pluja gràcies a la nova coberta.

Els treballs de la pista d'hoquei es van iniciar el 2018, però els reiterats incompliments del contracte de l'anterior empresa adjudicatària van provocar que portessin aturades des de 2019. Ara, la nova empresa encarregada de l'obra treballa des del passat 1 de juliol i ja té acabada la pista d'hoquei, només resta el muntatge de la coberta i de les estructures metàl·liques amb forma d'arbre que la suporten.

Aquest dijous 29 de juliol han visitat les obres el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, i el regidor d'Esports, Francesc Carol, per veure la seva evolució. Carol ha declarat que a la pista coberta "era una demanda de fa temps de l'hoquei". A més, ha destacat "la intenció d'augmentar el nombre de pistes cobertes a Sant Cugat per resoldre la demanda de les entitats d'aquest tipus d'instal·lacions esportives".
 

Estat de les obres de la nova pista d'hoquei coberta Foto: Jordi Garcia / Localpres


La nova coberta és de planxa nervada autoportant en corba. Gràcies a la seva lleugeresa i simplicitat, no necessita corretges i encavallades pel seu suport. Tindrà una superfície de 1.380 m² i cobrirà la totalitat de la pista d'hoquei el seu perímetre per tal que no entri la pluja al terreny de joc. Sobre la coberta, Duch ha aclarit que "la idea és que no hi hagi tancament lateral de la pista perquè sigui un espai ventilat per a desenvolupar l'activitat esportiva".

L'obra tindrà un cost de 308.200 euros i a part de la nova pista i la coberta, es farà un nou sanejament per les aigües pluvials, s'instal·larà nova il·luminació LED amb un consum energètic més eficient i es col·locarà un parallamps.