fgc

La il·luminació de l'estació de Les Planes, entre les propostes més votades als pressupostos participatius d'FGC

També s'instal·laran monitors del Sistema d'Informació al Client a la part ampliada de Provença i es faran canvis al Centre Operatiu de Rubí

per Marta Casas, Rubí, Catalunya | 26 de juliol de 2021 a les 14:00 |
El COR de Rubí | Wikimedia Commons/Pere López Brosa
FGC ha fet públics els resultats dels primers pressupostos participatius de la companyia, un procés que ha comptat amb la participació de més de 400 persones, i que han escollit els 13 projectes als quals destinar 300.000 euros del pressupost d'inversió de Ferrocarrils.

Dos d'aquests 13 projectes afecten Rubí: un és l'adequació d'una zona de descans exterior al Centre Operatiu, pressupostat amb 39.990 euros; i l'altre, l'equipament amb aules polivalents els centres de Rubí i Martorell, amb una dotació de 15.000 euros. En total hi havia cinc propostes d'àmbit intern de la companyia, és a dir, amb incidència directa en el personal, i vuit de millores del servei que ofereix FGC a la ciutadania.


Dels projectes interns, a banda de les millores en els centres de treball de Rubí i Martorell, els més votats han estat la creació d'un tràmit de l'FGC Approp per atendre sol·licituds genèriques del personal, millorar l'espai i l'exposició directa al sol al pati anglès de l'edifici d'oficines de Sarrià i adequar les sales de reunions amb pissarres digitals.

Pel que fa als projectes externs, els més votats han estat la millora de la il·luminació de l'entorn proper del Baixador de Vallvidrera i Les Planes (30.000 euros), millorar un pas per a persones amb mobilitat reduïda a Balaguer (39.950 euros), senyalitzar les rutes de Núria fins al cim del Puigmal (12.000 euros), habilitar un espai de maternitat a la Vall de Núria (20.000 euros).


També, millorar la visibilitat de les escales de l'estació de Sarrià (25.000 euros), instal·lar monitors del Sistema d'Informació al Client a la part ampliada de l'estació de Provença (15.000 euros), emetre píndoles divulgatives a l'interior dels trens (15.000 euros) i climatitzar l'edifici de viatgers de Balaguer i adquirir un rellotge (39.990 euros).

La directora d'Organització i Persones d'FGCJuliana Vilert, ha destacat el valor d'haver "implicat el personal i la ciutadania en la presa de decisions", i ha afirmat que moltes de les propostes que finalment no s'han seleccionat serviran per "detectar aspectes a millorar, a tenir en compte en futurs plans d'actuacions".

 

Participació