«No accediu als boscos»: crida des de Sant Cugat davant l'elevat risc d'incendi

L'Ajuntament i l'ADF demanen a la ciutadania precaució i trucar al 112 davant l'albirament de qualsevol columna de fum

Imatge de la roda de premsa a l'entrada de l'accés a Collserola pel Camí de Sant Medir
Imatge de la roda de premsa a l'entrada de l'accés a Collserola pel Camí de Sant Medir | Aj. Sant Cugat / Localpress
23 de juliol del 2021

Sant Cugat i bona part de Catalunya se situen en el nivell 3 de risc d'incendi del Pla Alfa, el més elevat possible. Aquest mapa, que és probable que es mantingui similar al llarg de l'estiu, ha provocat que l'Ajuntament de Sant Cugat, de la mà de l'ADF i Protecció Civil, surtin a presentar una campanya a última hora per protegir els boscos i la ciutadania.

En el marc d'una iniciativa de prevenció impulsada per les Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya, arreu de la ciutat es penjaran cartells on es recomana a la població a no accedir a les zones forestals (com ara Collserola o la Serra de Galliners) davant la perillositat que això suposa. En paraules del coordinador operatiu de l'ADF local, Iñaki Ferreira, "tenir gent a l'interior de l'àrea d'un incendi dificultaria les tasques d'extinció per procedir al seu rescat". Per aquest motiu, implora canviar durant una temporada les barbacoes per tuppers

En la mateixa línia s'han pronunciat la Comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, i el regidor de Seguretat, Francesc Carol, que han recordat que, en cas d'albirar una columna de fum cal trucar ràpidament al 112. "Preferim falses alarmes a la possibilitat que hi hagi una guspira que no estigui controlada", ha afirmat el republicà. Per la seva banda, Gordó ha apuntat que ja han fer córrer el missatge de com actuar davant d'un foc als diversos col·lectius i entitats dels barris de Sant Cugat.