Govern i oposició volen els CAP i consultoris de Sant Cugat a ple rendiment tot l'any

ERC, PSC, la CUP i Junts han aprovat una moció per demanar a la Mútua de Terrassa i al Departament de Salut que revoqui la seva decisió de reduir els serveis públics a l'agost

CAP Can Mates de Sant Cugat.
CAP Can Mates de Sant Cugat. | Anna Mira
M.R.
21 de juliol del 2021
La moció presentada pel grup municipal de Ciutadans, i posteriorment ampliada per Esquerra Republicana, ha estat aprovada amb els vots dels grups d’ERC, PSC, la CUP i Junts. Finalment Cs s’ha abstingut per no estar d’acord amb les esmenes afegides per Esquerra a la proposta que ells van presentar al ple municipal.

El text recull la sol·licitud a la Mútua de Terrassa i al Departament de Salut de revocar la seva decisió de reduir els serveis durant el mes d’agost als consultoris de La Floresta i Les Planes, i els Centres d’Atenció Primària de Valldoreixi Can Mates. Mentre que els consultoris reduiran la seva activitat, el CAP de Valldoreix s’utilitzarà com a punt de vacunació i el de Can Mates només atendria necessitats pediàtriques.

A part de mantenir els serveis durant tot l’any “sempre que la situació de la pandèmia permeti la seva recuperació i millora”, el document “exigeix l’enfortiment de l’atenció primària a Sant Cugat amb la incorporació de recursos humans i materials”, previstos en l’augment pressupostari del Departament de Salut.