​Front comú del ple per estudiar mesures de preservació del Monestir

La moció arriba setmanes després que es malmetès la Creu de Terme del Monestir a causa d’una bretolada

Monestir de Sant Cugat
Monestir de Sant Cugat | Adrià Costa
A.M
20 de juliol del 2021
Un mes després que la Creu de Terme del Monestir de Sant Cugat patís una bretolada i s'hagi malmès, el ple municipal del mes de juliol ha aprovat una moció institucional per garantir la conservació d’aquest monument, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. 

En concret, la proposta -amb el suport de tots els partits polítics- vol “garantir la preservació i conservació” del Monestir de Sant Cugat i el seu entor, patrimoni històric de la ciutat. L’acord contempla que en el marc del Pla d’Usos que s’està realitzant i el nou Pla Director que es farà amb la subvenció concedida per la Generalitat de Catalunya s’estudiïn “totes les mesures necessàries per a l’adequada conservació i preservació del Monestir”.

El text també assenyala que caldrà traslladar “les mesures de seguretat i preservació acordades en els òrgans que corresponguin d’aquest consistori i que s’implantin tan aviat com sigui possible”.

D’altra banda, el ple també ha aprovat una altra moció institucional per fer un reconeixement pòstum a l’artista santcugatenc Josep Pla-Narbona, mort el passat mes de desembre a La Floresta.

L’acord preveu la “creació d’una comissió de l’Ajuntament de Sant Cugat que conjuntament amb la família, el Consell de Barri de La Floresta i la Taula d’Arts Visuals, acordi els actes o accions adients de reconeixement pòstum de la ciutat a en Josep Pla-Narbona”.