Salut detecta la taxa de positivitat més alta de Catalunya a Sant Cugat

El 14,24% dels joves que van passar pel cribratge massiu va donar positiu de Covid

Cribratge massius als joves de Sant Cugat.
Cribratge massius als joves de Sant Cugat. | Jordi Garcia / Local Pres
20 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:32h
54 joves van donar positiu de coronavirus en el cribratge massiu que es va fer la setmana passa a Sant Cugat. Això representa que el 14,24% dels joves nascuts entre els anys 1997 i 2006 que van assistir a fer-se la PCR va donar positiu.

Des del Departament de Salut alerten que es tracta de la taxa de positivitat més alta de Catalunya que s'ha detectat en un cribratge. I segons el Servei de Vigilància Epidemiològica, aquests resultats mostren l'alta incidència de casos en aquest col·lectiu.

Durant dos dies, fins a 379 joves van acostar-se al PAV3 de la Rambla del Celler per sotmetre's a una PCR amb automostra. Salut va accedir a fer el cribratge després que l'alcaldessa, Mireia Ingla, alertés de l'explosió de contagis a la ciutat on una tercera part de la població santcugatenca és menor de 30 anys. 

També ha recordat que es van suspendre alguns actes de la Festa Major de Mira-sol, algunes activitats del programa cultural de l'Ajuntament així com l'ajornament de la Festa Major de la Floresta. Igualment s'ha incrementat la presència policial i d'agents de civisme a la ciutat. L'objectiu, ha dit, és "posar fre a una onada que està absolutament descontrolada".