Successos

Detingut el presumpte autor de l'incendi del Baix Llobregat que va cremar 200 hectàrees

Els Agents Rurals van poder localitzar el terreny on s'havia originat el foc

per Sergi Baixas, Barcelona, Catalunya | 19 de juliol de 2021 a les 17:56 |
La Serra de l'Ataix, víctima de les flames | Bombers de la Generalitat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un home com a presumpte autor d'un delicte d'incendi en grau de negligència greu pel foc de Castellví de Rosanes (Baix Llobregat). Un incendi que va començar dimarts passat i no es va donar per extingit fins dissabte, després de cremar més de 195 hectàrees. 


La investigació va començar el mateix dimarts, quan Agents Rurals van poder localitzar el terreny on es va originar el foc gràcies a les dades recollides per testimonis i els vestigis de les flames. 

Així doncs, s'ha pogut determinar que s'havien estat fent uns treballs mecànics en una tanca d'una finca a la zona de Valldaina, a tocar de l'entorn forestal. Allà s'hi van poder localitzar les eines i s'hi van poder recollir mostres de les restes d'uns treballs de soldadura. 


Amb tot, s'ha pogut identificar una persona com a presumpte responsable del foc. Aquest ha quedat detingut a les dependències dels Mossos de la comissaria de Martorell i està previst que demà passi a disposició judicial

Perill d'incendi


Fer treballs mecànics és una activitat amb risc d'incendi forestal i, del 15 de març al 15 d'octubre, cal disposar d'una autorització administrativa per realitzar-la en terreny forestal o a 500 metres de distància. 

Tanmateix, el dia i lloc on es va produir l'incendi es trobava actiu el nivell 2 del Pla Alfa i s'havien suspès les autoritzacions per l'elevat risc d'incendi forestal; per la qual cosa fer aquests treballs representa una negligència greu. 
 

 

Participació