L'alcaldessa Mireia Ingla aparta al president Puig: «No és un interlocutor vàlid»

La republicana lamenta l'"actitud" i les paraules del president de l'EMD de Valldoreix en relació amb el regidor de Seguretat

L'alcaldessa Mireia Ingla i el president de l'EMD de Valldoreix Josep Puig
L'alcaldessa Mireia Ingla i el president de l'EMD de Valldoreix Josep Puig | Sergi Baixas
16 de juliol del 2021
Actualitzat a les 18:41h

Crisi institucional entre Sant Cugat i Valldoreix. L'alcaldessa Mireia Ingla ha respost a les afirmacions que va fer el president de l'EMD, Josep Puig, en una entrevista a NacióSantCugat, on el valldoreixenc apuntava que la seva relació amb el regidor de Seguretat, Francesc Carol (ERC) és "completament arcaica" i que no funciona de la manera àgil que correspondria. En aquest sentit, criticava que Carol el tractés com si fos un ciutadà més del barri i no el reconegués com a president de Valldoreix.

Unes afirmacions que, en la mateixa línia, es van repetir ahir durant el ple de Valldoreix, quan es debatia una polèmica moció presentada per les formacions d'esquerres (ERC-PSC-CUP) i on es demanava que Puig delegués la cartera de Seguretat a un altre dels membres del govern de Junts davant la seva "inacció" i "relació millorable" amb Sant Cugat arran l'"actitud agressiva i d'acusacions contínues" del valldoreixenc.

En sessió plenària, Puig va reiterar que pel regidor "jo no sóc ningú" i atribuïa les problemàtiques de la manca de comunicació a l'altra administració. "Carol ha tingut un mal tracte i poc respecte cap a mi", exposava en la Junta de Veïns assenyalant que de l'agressivitat de la qual l'acusen, en realitat l'està patint ell per part del republicà. A més, "difereix" que estigui fent una gran feina a Sant Cugat tal com havia afirmat prèviament el vocal d'ERC, Lluc Cahís; i assegura que des de dintre de la Policia Local "estan molt queixosos".

Aquestes paraules no han estat ben rebudes per l'equip de govern santcugatenc i l'alcaldessa ha decidit moure fitxa -una decisió que s'emmarca pocs dies després que els mateixos partits de la Vila que formen part del tripartit demanéssin la dimissió de Puig-. Ingla considera que arran d'aquestes afirmacions el president Puig ja "no és un interlocutor vàlid per atendre les necessitats de la ciutadania de Valldoreix i liderar les relacions institucionals amb l’Ajuntament de Sant Cugat", i que "no està a l’alçada del que el veïnat de Valldoreix mereix". 

La republicana assevera que la relació entre ambdues administracions locals hauria de ser "de confiança i proximitat" i, considera, "fa molt de temps que no és així". Ingla retreu "molts malentesos, manca de lleialtat institucional, poc rigor i canvis d'opinions"; i per a tot això, exposa, "se'm fa molt difícil mantenir una relació fluida amb ell". 

Per tots aquests motius, l'alcaldessa aparta simbòlicament a Puig i avisa que a partir d'ara els projectes conjunts que porten plegats l'Ajuntament i l'EMD es faran a través de la resta de membres de l'equip de govern valldoreixenc. Amb qui, assegura, "estic convençuda que els portarem a terme en un ambient de cordialitat, sintonia i lleialtat". La resposta de Puig, aquí.

Resposta d'Ingla a l'entrevista de Puig
"Com a alcaldessa de Sant Cugat, lamento l’actitud i les paraules del president de l’EMD en relació amb el regidor de Seguretat. El contingut d’aquesta entrevista em confirma que el president Puig no és un interlocutor vàlid per atendre les necessitats de la ciutadania de Valldoreix i liderar les relacions institucionals amb l’Ajuntament de Sant Cugat, i que no està a l’alçada del que el veïnat de Valldoreix mereix. 

La relació del president amb l’alcaldessa hauria de ser de confiança i proximitat, i lamento dir que fa molt de temps que no és així. Després de molts malentesos, manca de lleialtat institucional, poc i rigor i canvis d’opinió constants, se’m fa molt difícil mantenir una relació fluïda amb ell.

Evidentment, com a alcaldessa estic al cas dels projectes conjunts que portem les dues administracions, a través de l’equip de govern de Sant Cugat i altres membres del govern valldoreixenc, i estic convençuda que els portarem a terme en un ambient de cordialitat, sintonia i lleialtat".