Es reprenen les obres a la rotonda de l’Hipòdrom tres anys després de quedar aturades

Com ja estava previst es farà un itinerari per a vianants i un carril bici que estarà llest al mes d'ocubre

Rotonda de l'Hipòdrom de Sant Cugat.
Rotonda de l'Hipòdrom de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
A.M
16 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:34h
El pròxim dilluns 19 de juliol es reprenen les obres a la rotonda de l'Hipòdrom de Sant Cugat tres anys després de quedar aturades -l'agost del 2018- quan l'empresa adjudicatària va fer fallida no va finalizar els treballs. L'objectiu és la implantació d’un nou itinerari per a vianants i carril bici a la carretera de Rubí, en el tram comprès entre la rotonda de l’Hipòdrom i la plaça del Xic ja que l'anterior empresa només havia executat la part de l’itinerari corresponent al tram entre la plaça del Xic i el carrer Prat de la Riba.

Per fer-ho, l’Ajuntament ha aprovat un nou projecte que inclou totes les actuacions que van quedar pendents d’executar i que, també, incorpora millores respecte al projecte inicial. D’aquesta manera es preveu l’aplicació d’un acabat a l’òxid al carril bici per a una millor diferenciació amb el paviment destinat a la circulació dels vianants o la instal·lació d’enllumenat per garantir la seguretat de ciclistes i vianants. 

Les obres tenen un pressupost de 174.000 euros i està previst que finalitzin a finals d’octubre amb la plantació de l’arbrat. Aquesta vegada les seran dues empreses diferents les encarregades d'acabar la feina que va quedar a mitges. El primer LOT anirà a càrrec d'Asfaltos Barcino (126.000 euros) i el segon el farà Projectes i manteniment Ecoverd (47.000 euros). 

El nou projecte es va aprovar per Junta de Govern Local el 24 de novembre de 2020 i posteriorment, en data 17 de febrer de 2021 es va aprovar l’expedient de contractació de l’obra per procediment obert simplificat. Finalment, el passat 23 de juny de 2021 es van signar els contractes amb les dues empreses adjudicatàries de les obres.