Energies renovables

Es reprèn la bonificació de l'IBI per la instal·lació de plaques solars

La mesura torna després que s'aturessin els tràmits el 2018 per les discrepàncies en la interpretació de l'ordenança entre l'Ajuntament i la Diputació

per M.R., Sant Cugat, Catalunya | 16 de juliol de 2021 a les 12:00 |
Plaques solars instal·lades al sostre de l'Ajuntament de Sant Cugat | Aj. Sant Cugat
La Junta de Govern de Sant Cugat i la Diputació de Barcelona han arribat a un acord per desembarrancar la tramitació dels expedients pendents per la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques. La bonificació rebuda pel muntatge de les plaques s'aplicarà en forma de rebaixa sobre l'Impost de Béns Immobles (IBI).

Aquest descompte en l'impost, que porta aturat des de 2018 per discrepàncies entre el Consistori i la Diputació per la interpretació de l'ordenança, serà abonat a qui s'hagi fet la instal·lació en aquests anys des que es va encallar la tramitació dels expedients.


La regidora de Sostenibilitat i Comissionada per a l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, s'ha disculpat per la demora en el pagament de la bonificació assegurant que han intentat arreglar aquesta situació amb les ordenances "com més aviat millor". Gordó ha afegit que la voluntat de l'administració és "afavorir al màxim la instal·lació de sistemes d'autoconsum fotovoltaic i fototèrmic a Sant Cugat".

L'aturada en el tràmit de la bonificació, ha provocat que més de 400 expedients quedessin pendents de tramitar, per aquest motiu l'Ajuntament ha incorporat a tres administratius per avançar en la gestió dels expedients i agilitzar els pagaments. Cal afegir que l'import que es retorna de l'IBI inclourà els interessos corresponents de demora si és necessari.


De moment, un 12% dels expedients acumulats ja s'han tramitat, dels quals un 90% són amb informe favorable. Els expedients que no siguin favorables s'analitzaran de manera individualitzada. Mentrestant, l'Ajuntament ja està informant de la situació per carta a qui tingui un expedient pendent de tramitar.

 

Participació