Puig deixa anar la pujada de sou però s'aferra a la cartera de Seguretat

El president de l'EMD ha encarat la primera sessió plenària després de la petició de dimissió de les esquerres valldoreixenques

Govern i Cs, votant plegats en la moció de manteniment de Puig de la cartera de seguretat
Govern i Cs, votant plegats en la moció de manteniment de Puig de la cartera de seguretat | EMD Valldoreix
15 de juliol del 2021
Actualitzat el 16 de juliol a la 13:23h

El ple ordinari de juliol de la Junta de Veïns de Valldoreix ha començat amb una sorpresa d'última hora. El president de l'EMD, Josep Puig, ha inaugurat la sessió anunciant que retirava la moció que feia referència a la recuperació de la seva dedicació i, per tant, del sou que ostentava a principis de la legislatura abans que l'oposició li baixés el setembre passat. El càrrec electe explica que l'ha retirat perquè ho ha cregut "convenient"; després d'haver-se produït en els darrers dies "faltes de respecte i paraules fora de to" contra la seva persona. Per ara, es guarda la moció per presentar-la més endavant si així ho considera. 

L'oposició ha tornat a encendre el ple amb la presentació d'una moció que finalment ha caigut pels vots de JxValldoreix i Cs on es reclamava al president Puig que traspassés la cartera de l'àrea de Seguretat a un altre membre del seu govern. Critiquen la seva inacció a l'hora de convocar sectorials amb els actors implicats i que la relació del president Puig amb el govern de Sant Cugat és "millorable" degut a l'"actitud agressiva i d'acusacions contínues" del valldoreixenc. 

Els vocals d'ERC i del PSC consideren necessari abordar el tema de la seguretat al barri des del rigor per no caure en "demagògies i alarmismes" davant d'una problemàtica que preocupa al veïnat amb onades cícliques de robatoris. En aquest sentit, consideren que el rol del president no ajuda en trobar aquesta solució i per això demanen que abandoni la cartera. Per la seva banda, el vocal de Cs ha apostat per dotar de més recursos a la Policia Local.

El president Puig ha esgrimit que "jo no sóc ningú" per al regidor de Seguretat de Sant Cugat, Francesc Carol (ERC), i que no es dirigeix cap a ell com a president de Valldoreix tal com correspondria, afirma assenyalant que el problema comunicatiu prové de l'altra administració. "Carol ha tingut un mal tracte i poc respecte cap a mi com a president de l'EMD", ha exposat; relatant que l'agressivitat de la qual l'acusen, l'està patint ell per part del republicà. 

Per una sanitat pública
Valldoreix exigeix per unanimitat a Mútua de Terrassa i al Departament de Salut la reobertura del CAP de la Vila amb tots els seus serveis durant l'agost estant enmig de la cinquena onada de la pandèmia. A més, també es reclama que el centre sigui dotat econòmicament per garantir la disponibilitat de recursos humans i materials per garantir la prestació dels serveis sense interrupció al llarg de l'any. 

Per altra banda, però en el mateix àmbit sanitari, la CUP ha presentat una moció per garantir el dret a la interrupció voluntària de l'embaràs al sistema sanitari públic a partir de la creació d'unitats especialitzades i evitar que es produeixin objeccions col·lectives i institucionals en la seva pràctica en aquells centres que reben diners públics. 

Canvis de gestió al Complex Esportiu
Totes les formacions locals s'han aplegat per donar resposta a la sentència ferma del tribunal contenciós-administratiu que condemna a l'EMD i a Eventing Sports 5 per la concessió de l'explotació del Complex Esportiu de Valldoreix. Així doncs, es realitzarà un estudi econòmic sobre els costos i estalvis en diferents alternatives per al compliment de la sentència -incloent-hi la possibilitat de la resolució del contracte i una nova licitació- i que s'haurà de presentar a aprovació abans del mes d'octubre d'enguany.

"La Taverna Descentralitzada de Valldoreix"

Durant el ple, el  portaveu i vocal d'ERC, Lluc Cahís, ha lamentat que a vegades els plenaris de la Junta de Veïns esdevingui la "Taverna Descentralitzada de Valldoreix" amb retrets entre uns i altres. Una exposició que més endavant la vocal socialista, Susanna Casta, també ha recollit retreient a la presidència que sovint es pensa que està "a la barra d'un bar".