S'acaba el patiment per Souad i la seva família: suspenen el desnonament perquè els assignen un pis social

Ella i el Sindicat de Llogateres han denunciat una vegada més els fons voltors i l'elevat preu de l'habitatge a Sant Cugat

 Souad Armoun explicant que els han assignat un pis social a Sant Cugat.
Souad Armoun explicant que els han assignat un pis social a Sant Cugat. | Anna Mira
14 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:36h
Souad i la seva família ja poden respirar tranquils. Després de tres anys de "nervis i angoixa", tal com ho ha descrit el seu marit, Zoubir Mejdoubi, ha arribat el dia que tant esperaven. Aquest dimecres 14 de juliol s'ha suspès el tercer desnonament i si tot va bé en dos mesos es mudaran al pis social que els han assignat des de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Cugat.

La bona notícia ha arribat poc abans de la concentració que s'havia organitzat per aturar el llançament d'aquesta família amb quatre menors d'edat a càrrec. Aquesta vegada no ha calgut resistència a les portes del número 46 del carrer Borrell de Sant Cugat, on viuen des de fa dos anys i que és propietat del fons voltor Cerberus.

El jutjat ha anul·lat l'ordre perquè ja tenen una alternativa habitacional. Souad Armoun ha agraït la presència del Sindicat de Llogateres i ha explicat que han estat mesos de "neguits i patiment". A més a més també ha reivindicat l'elevat cost dels preus del lloguer que hi ha a la ciutat i que fa impossible pagar-los fins i tot tenint dos sous a casa. "Espero que els preus baixin dels núvols", ha descrit Armoun.

Aquesta era la tercera vegada que rebien una ordre de desnonament. La primera va ser el maig del 2020 i la segona el passat mes de desembre, ambdues ajornades per la pandèmia. Per la seva banda, el membre del Sindicat de Llogateres de Sant Cugat, Francesc Dalmau, ha explicat que "des de Sant Cugat també declarem la guerra a Sareus, un dels tentacles de Cerberus, els hem tornat a dir que els seus beneficis no seran mai més grans que la nostra dignitat".

Dalmau ha retret als fons voltors que "prefereixen tenir pisos buits per especular-hi abans d'acceptar un lloguer assequible a una família que podria pagar" i ha lamentat "manca de valentia i de sensibilitat per posar-se al costat de la gent que sovint tenen des de Serveis Socials i les administracions".