Independència?

Sense consens pel missatge de la futura pancarta sobiranista que es penjarà a l'Ajuntament

Associacions independentistes, entitats i partits polítics xoquen per la inclusió d'una paraula

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 13 de juliol de 2021 a les 17:00 |
La proposta de l'ANC de Sant Cugat | TW

La nova pancarta -que ha de substituir la recent despenjada de la façana de l'Ajuntament de Sant Cugat amb el lema "Llibertat presos polítics" per ordre judicial- costarà més del previst perquè torni a onejar. En una trobada celebrada aquest dilluns 12 de juliol entre les seccions sobiranistes locals, entitats i partits va finalitzar sense arribar a consens. El problema? El missatge.

Des de l'ANC de Sant Cugat, s'havia presentat una proposta amb les expressions "Prou repressió" i "Independència és llibertat". No obstant això, la proposta va acabar sent desestimada per "alguna entitat i partit polític". Segons explica el coordinador local de l'ANC, Artur Royo, a NacióSantCugat, la paraula a debat era "independència", ja que alguns considerarien que es tracta d'un concepte "poc inclusiu". 

  Royo exposa que malgrat tot l'objectiu final és "encabir totes les sensibilitats amb el contingut de la nova pancarta" i que, per aconseguir-ho, "encara s'estan ultimant alguns detalls". En aquest sentit, explica que des d'alcaldia s'estaria elaborant una proposta que serà presentada en els propers dies; probablement afegint el terme d'"amnistia". 


En aquesta ocasió però, el cost no l'assumiria exclusivament l'ANC i es regalaria al consistori sinó que hi participarien econòmicament les entitats i partits locals en qüestió perquè fos considerada la "pancarta de tots".

 

Participació