coronavirus

L'alcaldessa de Sant Cugat demana recuperar el toc de queda

Ingla ha anunciat que tancarà els parcs de la ciutat a la nit per evitar concentracions de joves

per Anna Mira, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 13 de juliol de 2021 a les 11:34 |
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla. | Adrià Costa
Recuperar el toc de queda nocturn. Aquesta és la demanda que fa l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Inga, al Govern de la Generalitat. Ho ha dit aquest dimarts 13 de juliol al matí al PAV3 on s'està fent el cribratge massiu als joves nascuts els anys 2001, 2002 i 2003. Per Ingla, el confinament nocturn, "és la única manera d'aturar la situació que tenim ara mateix", ja que segons l'alcaldessa "els problemes els tenim al carrer".


Sant Cugat restringeix l'accés als parcs


Atenent a la recomanació del Departament de Salut de tancar els parcs i les platges de les ciutats, l'Ajuntament de Sant Cugat ha confirmat que restringeix l’accés a parcs de 0.30 a 6 h per tal de contribuir a reduir la incidència de la Covid. També es restringeix l’accés a l’aparcament dissuassiu de l’av. Roquetes i la circulació per zones forestals. La mesura serà efectiva la matinada de dimecres a dijous i fins nou avís. 


Ingla ha explicat que el tancament dels parcs es fa "en la manera que sigui possible", perquè "és complicat la perimetració de tot l'espai, però posarem cartells per demanar que no s'entri". Durant el dia doncs, els parcs es mantindran oberts, però "a la nit estaran controlats", ha afegit. També s'incrementarà la presència de Policia Local i Protecció Civil a la nit. "Ens centrem en la nit i la gent jove per reduir la interacció social".

- Parcs urbans: estarà prohibit accedir-hi. Es col·locaran cartells per informar la ciutadania i es col·locarà cinta als accessos principals per avisar de la prohibició. Policia Local incrementarà la vigilància en aquestes zones per informar d’aquesta prohibició i evitar que la ciutadania en faci ús. En el cas concret dels Jardins del Vallès, aquest parc es podrà tancar totalment perquè disposa d’una tanca perimetrada.


- Aparcament dissuassiu av. Roquetes (Park&Ride): amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i botellots, l’aparcament dissuassiu de l’av. de Roquetes també es tancarà.

- Zones forestals: es prohibirà la circulació i l’estacionament de vehicles per zones forestals, com per exemple el camí de can Camps o el camí de Ramadé (zona can Barata).

​El precedent del toc de queda al País Valencià


El Govern també ha explicat que "estudiarà" el toc de queda que s'ha aplicat al País Valencià. Concretament, el govern valencià ha instaurat un confinament nocturn a partir de la 1 de la nit i fins les 6 de la matinada, que avui mateix ha rebut l'aval del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià.

Les mesures que ha anunciat el Govern aquest dilluns han de rebre encara l'aval de la justícia, en aquest cas, del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). "Estarem setmanes amb taxes d'incidència molt elevades", ha dit el conseller Argimon, i ha evitat pronosticar quan arribarà el pic de la cinquena onada

Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació