coronavirus

Es disparen els ingressos als hospitals de referència de Sant Cugat

Els centres sanitaris han aplicat noves restriccions a les visites

per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 9 de juliol de 2021 a les 17:32 |
UCI de l'Hospital MútuaTerrassa. | Albert Alemany
La cinquena onada de la Covid-19 comença a afectar directament als hospitals de referència de Sant Cugat. Després d'uns dies d'increment de les dades epidemiològiques a la ciutat amb contagis sobretot en la població jove, els seus efectes ja té un clar impacte als centres sanitaris de la ciutat.

Segons les dades d'aquest divendres 9 de juliol l'Hospital Universitari MútuaTerrassa manté dues persones amb Covid-19 a l'UCI, i 18 més ingressades a planta quan fa només una setmana aquesta xifra era de cinc hospitalitzats. També es disparen les persones que necessiten assistència mèdica al Consorci Sanitari de Terrassa, que passa de quatre a 23 ingressats a planta en 7 dies i també manté les dues persones a l'UCI.   


Aquests increment sobtat dels ingressos s'acompanyen de la pujada continuada i sense fre dels indicadors de la Covid-19. Segons dades del Departament de Salut, aquest divendres 9 de juliol a Sant Cugat el risc de rebrot ja és de 2.758 punts, convertint-se així amb la ciutat d'Espanya amb més incidència de la Covid-19. 

De fet, l'Ajuntament de Sant Cugat ha fet una demanda explícita al departament de Salut perquè engegui un cribratge massiu a la ciutat per detectar casos asimptomàtics. El govern ha posat a disposició el PAV3, situat a la Rambla del Celler, que estaria a punt per iniciar aquest cribratge, si les autoritats ho determinen. 


Noves restriccions als hospitals


L'increment de casos i la nova variant Delta, més contagiosa, ha fet limitar de nou les visites i aplicar noves restriccions als centres hospitalaris de Terrassa. A l'entrada del Consorci Sanitari de Terrassa hi ha un control d’accés on el visitant comunicarà a quin pacient va a visitar. Seguidament es faran les mesures de protecció: higiene de mans amb solució hidroalcohòlica i ús obligatori de mascareta quirúrgica. Durant l’estada, els visitants romandran a l’habitació, amb la mascareta posada i evitaran transitar pels passadissos o zones comuns. En cas de marxar, ja no es podrà tornar a entrar.


Al Servei d’Urgències del CST no poden entrar acompanyants, excepte en casos excepcionals que indicaran els professionals del centre. Els infants estaran acompanyats sempre d’un adult en la seva estada a l’Hospital. Les pacients embarassades poden estar acompanyades per un adult a la Sala de Parts. Pel que fa a les visites del Servei de Cures Pal·liatives i en les situacions d’acompanyament a final de vida, l’equip assistencial contactarà directament amb els familiars indicant les condicions específiques del funcionament del servei.

Pel que fa MútuaTerrassa, les visites de familiars i cuidadors a pacients no Covid-19 ingressats es restringeixen novament a un acompanyant per pacient -sempre la mateixa persona- i dins dels horaris establerts. Es tracta d’una mesura acordada amb el CatSalut i concebuda amb el propòsit de contribuir a evitar possibles nous contagis. En conseqüència, tal i com es va procedir des de finals de març, el pacint haurà de designar una única persona per efectuar les visites durant la seva estada hospitalària. Aquesta només les podrà efectuar en el marc de l’horari fixat i amb el compromís d’evitar transitar per les zones comunes i passadissos ni sortir i entrar de l’hospital fins que finalitzi la visita.

Quan l’acompanyant vingui a visitar el pacient, s’haurà d’acreditar a Recepció facilitant les dades del pacient i se li facilitarà una targeta de visita -que caldrà guardar fins a l’alta del pacient- amb les seves dades identificatives. Cada dia caldrà acreditar-se i ensenyar la targeta. Un cop a l’habitació, no es podrà sortir i tornar a entrar de l’hospital, fins que finalitzi la visita.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació