L'Hospital General de Catalunya inaugura l'Institut Obert de Cardiologia

El director del centre, Xavier Mate, explica que aquesta nova unitat respon a les futures necessitats patològiques de la població de Sant Cugat

Les instal·lacions de la nova unitat de cardiologia
Les instal·lacions de la nova unitat de cardiologia | Aj. Sant Cugat/ Localpres
08 de juliol del 2021
Actualitzat a les 19:15h

L'Hospital Universitari General de Catalunya ha inaugurat aquest matí l'Institut Obert de Cardiologia, una nova planta que pretén esdevenir un nou "referent" per a pacients amb patologies cardiovasculars del territori. 

El centre hospitalari privat ubicat a Sant Cugat ofereix un acabat d'estrenar espai d'atenció integral i personalitzada d'"excel·lència" per prevenir, diagnosticar i resoldre qualsevol problema cardiovascular. D'aquesta forma, l'objectiu que abanderen és garantir la continuïtat i seguretat del malalt a través d'un conjunt d'unitats superespecialitzdes obertes als millors professionals de l'entorn i oferir una millor qualitat.  

El director de l'HUGC, Xavier Mate, explica que l'hospital ha analitzat les característiques demogràfiques de Sant Cugat i que aquesta nova unitat respon a uns plans de contingència. "Sant Cugat registra una població extremadament jove que, d'aquí a uns anys, començarà a envellir-se i requerirà d'atenció pel que fa a les patologies cardiovasculars corresponents a l'edat", afirma preveient escenaris de futur.  

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha exposat que resulta un "orgull i un honor" comptar a la nostra ciutat amb aquest centre que prioritza el tracte "humanitzador i singular" als pacients que sovint s'ha fet servir com a "hospital de proximitat" per la ciutadania. Acompanyada de la regidora de Salut, Gemma Aristoy, també ha volgut agrair i destacar l'estreta col·laboració durant els mesos de pandèmia estant sempre disposats a combatre plegats la Covid de la mà del sector privat. 

Les noves instal·lacions
En aquesta planta es tractaran els àmbits de cardiologia clínica, cirurgia cardíaca, hemodinàmica, electrofisiologia i arritmíes. Actualment, aquest servei que a partir d'avui es veurà reforçat, té una activitat anual que supera les 7.600 consultes, 22.200 proves i 5.600 estàncies hospitalàries; a més de 264 intervencions d’electrofisiologia i 54 cirurgies cardíaques. Una dinàmica que pretenen doblar en els pròxims tres anys gràcies a l'obertura de les noves instal·lacions. 

Tanmateix, l'HUGC s'ha dotat d’una nova àrea específica per a la patologia del cor amb unes instal·lacions que consten d’una àrea recepció i sala d’espera, consultes externes, boxes de proves diagnòstiques per a la realització d’ecocardiografies, ergometries i proves d’esforç. A més, el centre també treu pit presumint d'uns equips d'última generació d'exploració i tractament que permetran veure i tractar lesions molt petites, actuant com un microscopi i aconseguint oferir una "medicina d'excel·lència".