El PAV3 podria acollir un cribratge massiu per l'augment de contagis

L'Ajuntament està en contacte permanent amb el departament de Salut per prendre alguna mesura a la ciutat

PAV3, a Sant Cugat.
PAV3, a Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
08 de juliol del 2021
Actualitzat el 09 de juliol a les 10:28h
L'Ajuntament de Sant Cugat ho té tot a punt per acollir un cribratge massiu al PAV3. Així ho ha expressat l'alcaldessa, Mireia Ingla, aquest matí en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. Ingla ha assegurat que estan "amoïnats" per les dades epidemiològiques dels últims dies a la ciutat. Actualment el risc de rebrot és de 2.603 punts

Dilluns l'alcaldessa va parlar amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a qui li va demanar prendre alguna mesura a la ciutat i actualment el Consistori està pendent de conèixer si finalment es farà el cribratge massiu els pròxims dies per detectar casos asimptomàtics. 

En aquest sentit, la tinència d'alcaldia de Presidència, Pere Soler, ha carregat contra el Departament de Salut de la Generalitat davant la seva inoperància en clau local sabent-se que Sant Cugat encapçala la llista de ciutats amb més incidència per la Covid-19 d'arreu d'Espanya. El socialista considera "inadmissible" que el govern encara no hagi pres mesures extres per pal·liar la situació i assenyala directament a la "responsabilitat" del conseller Argimon.Registres històrics
Sant Cugat és la ciutat amb més contagis els últims dies. Un còctel de viatges de final de curs, revetlla de Sant Joan, Festa Major i relaxament de les mesures, que ha portat a dades que no s'havien vist mai durant la pandèmia. Amb tot, l'alcaldessa, ha recordat que la Festa Major de Sant Cugat es va fer seguint totes les mesures del Procicat i que amb les dades de traçabilitat disponibles, en un dels grans concerts només va haver-hi quatre contagis mentre que la gran majoria haurien estat en locals d'oci nocturn de la ciutat. 

En aquest sentit Ingla també ha insistit en el fet que Sant Cugat és una ciutat molt jove, on un terç de la població té menys de 30 anys i també és un element a tenir en compte a l'hora de llegir les xifres de contagis amb a nova variant Delta entre la població no vacunada. De fet, el 5% del jovent santcugatenc ha obtingut un resultat positiu en els últims deu dies. 

Tal com va explicar la directora del CAP Sant Cugat en una entrevista a NacióSantCugat, la ciutat està registrant més de 100 casos diaris i el sistema sanitari públic està pagant les conseqüències estant contra les cordes. Segons la doctora Raquel Hernández, el perfil dels nous contagis són en la seva immensa majoria joves d'entre 15 i 26 anys que, degut a una sèrie de motius de diversa índole, han experimentat una major transmissió. 

En tan sols 10 dies, la ciutat ha registrat 842 casos positius. Tenint en compte les dades de l'IDESCAT que registra un total de 16.651 santcugatencs entre la franja d'edat de 15 a 30 anys; estaríem parlant que prop d'un 5% del jovent del municipi s'ha infectat en menys de dues setmanes.