Cau una banda criminal que regularitzava immigrants amb contractes ficticis a Sant Cugat

Els contractes ficticis es venien per un total de 8.000 euros

Imatge d'arxiu de membres de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu de membres de la Policia Nacional | ACN
S.B.
07 de juliol del 2021
Actualitzat el 08 de juliol a les 10:23h

Cau una organització criminal a Sant Cugat del Vallès. La Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de la Policia Nacional de Sabadell ha desarticulat una banda que presumptament es dedicava a regularitzar ciutadans estrangers no comunitaris -principalment de Pakistan i el Marroc-  a través de contractes laborals ficticis.

En total s'han detingut a sis persones, entre els quals s'hi troben els principals responsables de la trama. Tanmateix, també s'han identificat 17 més que suposadament treballaven i cobraven com a empleats. 

La investigació va començar al gener de 2020 després que el cos policial espanyol albirés indicis que s'estaven demanant sol·licituds d'autorització de residència de forma fraudulenta a persones en situació irregular des de feia anys, amb domilici a Barcelona i a altres municipis de l'àrea metropolitana. En totes aquestes sol·licituds constava un contracte laboral i una oferta de treball com a cuidador de la llar que es tramitaven des d'un despatx professional de Sant Cugat. 

Segons les declaracions recollides pels investigadors, els contractes es venien a canvi de 8.000 euros i la majoria d'immigrants els pagaven "convençuts que al darrere hi hauria una oferta de treball". D'aquesta manera, l'organització va arribar a acumular més de 320.000 euros.

Després de la concessió del permís de residència i figurar dos mesos d'alta a la Seguretat Social, es donava de baixa al treballador per evitar les despeses de cotització per una feina que no havien arribat a fer mai. 

Els detinguts estan sent investigats per presumptes delictes de falsedat documental, delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i pertinència a una organització criminal. La investigació continua oberta.