Treballadors de Boehringer protesten per la falta de negociació en els últims acomiadaments

L'empresa assegura que ha treballat en plans personals per assegurar la reincorporació d'aquests professionals al mercat laboral

Aturada laboral a la planta de Boehringer Ingelheim de Sant Cugat per l'acomiadament de 15 treballadors.
Aturada laboral a la planta de Boehringer Ingelheim de Sant Cugat per l'acomiadament de 15 treballadors. | Boehringer Ingelheim
Miguel Rivera / Anna Mira
07 de juliol del 2021
Actualitzat a les 17:08h
"No demanem gaire, però volem diàleg per trobar solucions". Un centenar de treballadors de la planta de Boehringer Ingelheim Sant Cugat han sortit al carrer per protestar contra l'acomiadament de 15 persones sense negociació prèvia. Tal com s'havia anunciat a partir de les 13 hores d'aquest dimecres 7 de juliol, treballadors de la firma han sortit a les portes de l'empresa per reclamar negociació i diàleg amb l'empresa. 

En un manifest que ha llegit el president del Comitè d'Empresa de CCOO de Boehringer Ingelheim Sant Cugat, Pere Orriols, asseguren que "no entenem per què l'empresa no ha volgut negociar". "Ara 15 famílies s'han quedat sense feina i no han tingut en compte als treballadors". 

A més a més, denuncien que les persones que s'han acomiadat portaven molts anys amb contractes fixes a l'empresa i algunes no tenen res a veure amb el canvi de la producció. Fins i tot s'han acomiadat persones amb reducció de jornada per cuidar a menors, un procediment que segurament es considerarà nul als jutats, expressen en el manifest. "No poden haver-hi llistes negres", puntualitza Orriols.