«La diversitat no és cap amenaça; la ignorància, sí»

La víctima de l'agressió homòfoba a Sant Cugat ha participat de la concentració de rebuig contra la nova onada d'atacs al col·lectiu LGTBI

Àngel Exojo denuncia l'agressió homòfoba que el va deixar inconscient
Àngel Exojo denuncia l'agressió homòfoba que el va deixar inconscient | Sergi Baixas
06 de juliol del 2021
Actualitzat a les 22:19h

"La diversitat no és cap amenaça; la ignorància, sí". Amb aquest missatge dirigit als agressors, l'Àngel,el jove de 19 anys que va quedar inconscient durant la Festa Major per un atac homòfob, ha denunciat els fets en una concentració de rebuig que ha tingut lloc aquest vespre a Sant Cugat del Vallès.

Prop de 250 persones s'han apropat a les portes de l'Ajuntament per condemnar aquests fets i l'assassinat d'un noi gai a Galícia aquest passat cap de setmana. Des del col·lectiu local LGTBI+ han assegurat que vetllaran per una sentència condemnatòria i asseguren que no permetran que la intolerància els "torni a tancar als armaris". En aquesta línia han exigit "prou de blanquejar l'extrema dreta que ha alimentat l'odi que ens executa; prou de titulars còmplices de les violències masclistes i lgtbifòbiques, prou de culpabilitzar les víctimes". 

"Em dic Àngel Exojo i, amb 19 anys, he patit una agressió física homòfoba". El jove de Santa Eulàlia de Ronçana expressa colpit la seva "impotència" i un "ai al cor que no em fuig". Exojo confessa que tenia por que el seu cas quedés únicament "com una anècdota traumàtica" com en tantes altres agressions homòfobes. Per sort, diu, el seu cas s'ha fet viral i aprofitarà l'embranzida per continuar denunciant aquesta realitat que el col·lectiu pateix.