El Teatre-Auditori presenta una programació variada amb la voluntat de recuperar els aforaments

De setembre a gener s'han programat 29 espectacles amb 31 funcions de teatre, humor, música, dansa, circ, òpera o poesia

Presentació de la nova temporada del Teatre-Auditori de Sant Cugat.
Presentació de la nova temporada del Teatre-Auditori de Sant Cugat. | Jordi Garcia / Local Pres
06 de juliol del 2021
Actualitzat a les 19:57h
El Teatre-Auditori de Sant Cugat presenta una nova temporada amb una programació "d'alta qualitat i molt diversa". Del 18 de setembre fins al 29 de gener, pujaran a l'escenari santcugatenc fins a 29 espectacles amb 31 funcions amb propostes majoritàriament de teatre, música, òpera, dansa, poesia, circ, humor i familiars. Després d'un any de 
pandèmia 
amb moltes incerteses en l'àmbit cultural, canvis constants d'aforaments i restriccions, des del Teatre-Auditori, tenen l'esperança i el desig que poc a poc es vagi tornant a la normalitat, sobretot pel que fa als aforaments. 

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha recordat que el Teatre-Auditori ha fet "una gran feinada i per remuntar una època complicada" però "hem estat capaços a adequar-nos a les mesures que tocaven". Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat que aquesta és la primera temporada completament nova, després d'una temporada que hem reprogramat espectacle". "Tenim necessitat de cultura", ha dit Ingla. 

De fet, fruit de la pandèmia, la primera part de la temporada s'ha programat "minimitzant els perfils d’artistes i les grans companyies que esperem recuperar a partir de la segona part de la temporada (febrer 2022), un cop consolidat el retorn a l’aforament sencer".

En teatre destaquen les grans produccions com Filumena Marturano amb la Clara Segura, L’oncle Vània amb Julio Manrique, El gran comediant amb Joel Joan o 53 diumenges amb Pere Arquillué i Àgata Roca. L’oferta de música clàssica, de la mà de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i l’Orquestra Simfònica del Vallès. En música amplificada, Sant Cugat acollirà dues propostes internacionals de la mà del Voll Damm Festival Internacional de Jazz i dels Grans del Gospel: l’aclamada jazzwoman de Miami, Cécile McClorin Salvant, i els novaiorquesos Harlem Gospel Choir.

També tocarà la cantant valenciana Samantha, exconcursant d'Operación Triunfo. Un concert que ha estat programat a través del Consell de Joves 13/16, com vam fer la temporada passada amb Miki Núñez. En dansa, podrem gaudir de l’espectacle Dancing Vivaldi, amb l’orquestra de la Fundació Victòria dels Àngels, l’Orfeó Lleidatà i una trentena de ballarins del PAR en Dansa. I també, per primera vegada, es programarà la gala Ballarins catalans al món amb grans solistes del país que ballen en algunes de les companyies més prestigioses del món. 

El circ contemporani, la poesia i l’humor també tenen el seu lloc a la programació. En el cas del circ, amb The End is Nigh, el 21è Festival nacional de poesia i l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya. 

Des del Teatre han explicat que, a banda del Festival Petits Camaleons, que se celebrarà durant el mes d'octubre, la programació infantil-familiar es veurà més potenciada durant el proper quadrimestre febrer-maig 2022 com també serà el cas amb la proposta de música clàssica. Un altre objectiu del Teatre-Auditori per aquesta temporada és la de recuperar les activitats complementàries al voltant dels espectacles programats com els assaigs oberts de dansa, les xerrades prèvies d’òpera o les post-funcions de teatre. 

Una temporada marcada per la incertesa
L'equipament cultural fa un balanç de la temporda 2020-21 marcat pels canvis d’aforament i de mobilitat constants. Asseguren que entre els mesos de març i juny es van haver de tornar l’import de gairebé 15.000 entrades. Una situació complicada també a nivell de programació, que ha generat "una certa fatiga entre els espectadors, que cada cop més preferien recuperar l’import de l’entrada a l’opció de mantenir-la de cara a la nova data".

En relació a les dades, la temporada ha acabat amb 28.555 espectadors (56.933 espectadors menys que la temporada anterior a conseqüència de la Covid-19). Tot i les reduccions de l’aforament, les restriccions de mobilitat i la incertesa de la situació, pel que fa a la programació estable es van representar un total de 46 espectacles amb 50 funcions i es va registrar un índex d’ocupació del 82%.

Programació Teatre Auditori by naciodigital on Scribd