L'Ajuntament interposa la denúncia per danys al patrimoni per trencar la Creu de Terme

Una persona va pujar-hi a sobre de matinada i va trencar el patrimoni datat del segle XVI

Així ha quedat la Creu de terme del Monestir de Sant Cugat.
Així ha quedat la Creu de terme del Monestir de Sant Cugat. | Lali Puig / Aj. Sant Cugat
06 de juliol del 2021
Actualitzat a les 17:06h
L'Ajuntament de Sant Cugat ha interposat una denúncia per danys alpatrimoni a l'autor d'haver trencat la Creu de Terme situada a l'entrada del Monestir de Sant Cugat. Ho ha fet a través de l'atestat de la Policia Local, que serveix com a denúncia a efectes d'iniciar un procés judicial, segons ha pogut saber NacióSantCugat. 

Els fets van passar la matinada del 20 de juny quan una persona va pujar de matinada a la Creu de Terme i la va destrossar amb el seu propi pes. Es tracta d'un element datat al segle XVI i considerat Bé Cultural d'Interès Nacional, per formar part del conjunt del Monestir. 

El mateix dia, les restes de la Creu es van traslladar al Museu de Sant Cugat i serà el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), situat a Valldoreix qui faci l'estudi per avaluar la seva reconstrucció. 

Arrel dels fets, diversos veïns van dipositar flors als peus de les restes de la Creu i el màstil que va quedar dempeus mentre que des de Museus de Sant Cugat i l'Arxiu local van iniciar la campanya a les xarxes socials #EstimemLaCreudeTerme.