El comitè d’empresa de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat anuncia aturades per a aquest dimecres

L’acomiadament de 15 persones després d’un procés de reestructuració n’és el motiu principal

La planta de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat
La planta de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat | Boehringer Ingelheim
M.R.
06 de juliol del 2021
Actualitzat a les 15:13h
Després de l’acomiadament de 15 persones de la planta de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat, el comitè d’empresa ha convocat aturades als torns de matí, tarda i nit i als torns flexibles per demanar la readmissió dels treballadors de l’àrea de producció d’Injectables i Orals. També es preveu una concentració al davant de l’edifici de la firma.

CCOO denuncia el compromís de l’empresa de no acomiadar a cap membre de la plantilla. La decisió es va comunicar als afectats, amb més de 15 anys d’antiguitat a la companyia, el 17 de juny amb efecte immediat. A més a més, critiquen que es va prendre la determinació sense consultar-ho amb els sindicats ni “haver explorat altres possibilitats”. Des del sindicat reclamen la reincorporació dels treballadors i asseguren que l‘empresa es compromet a què no hi hagi més baixes.

Per la seva part, la firma al·lega que el procés de reajustament de la plantilla es deu a la fi de la producció del fàrmac Mucosolvan, que s’elaborava en la planta d'Injectables i Orals de Sant Cugat. "La companyia s'ha vist obligada a traçar un pla de continuïtat per als més de 300 col·laboradors que treballen en el centre de producció d'Injectables i Orals", declaren fonts de l’empresa que asseguren haver reubicat a gairebé la totalitat dels treballadors a les plantes de Respimat, d'Injectables i Orals i a dues noves línies d’envasat i de producció de comprimits antidiabètics.

La companyia lamenta la situació del 15 afectats per la reestructuració i assenyala que es va comunicar al comitè d’empresa. D’altra banda, destaquen el treball de l’equip de recursos humans en plans personals per assegurar la reinserció dels treballadors acomiadats al mercat laboral.