«No entenem el tancament dels CAP durant l'agost a Sant Cugat»

La CUP Sant Cugat critica l'organització de CatSalut i MútuaTerrassa a la ciutat on els CAP de Valldoreix i les Planes quedaran totalment tancats

Regidors de la CUP Sant Cugat
Regidors de la CUP Sant Cugat | Anna Mira
CUP Sant Cugat
02 de juliol del 2021
Recentment, Mútua de Terrassa i Cat Salut ens van oferir una nova mostra de desinterès i abandonament cap a bona part de les veïnes de la ciutat. Han decidit que aquest agost només es mantindrà obert completament el CAP de La Mina, mentre que Can Mates i La Floresta oferiran un servei de mínims. Valldoreix i Les Planes romandran tancats.

La CUP Sant Cugat no entenem ni compartim aquesta decisió, en un context de crisi sanitària en què cal recordar que seguim fent front a una pandèmia que ja s'ha cobrat masses víctimes. Sobretot si mirem enrere i ens trobem amb els precedents de 2018 i 2019, quan la pressió veïnal va aconseguir que el CAP de Valldoreix seguís obert durant l'agost. Amb aquesta decisió, estem retrocedint i deixant a una ciutat de més de 90.000 habitants amb només un CAP a ple rendiment.

Una decisió que no té en compte grups com les persones amb malalties cròniques i/o que requereixen d’un tractament de manera regular indiferentment del mes de l’any.  Ara més que mai, cal reivindicar i posar en valor els serveis de proximitat, que ofereixen un servei més adequat a les necessitats del territori i ajuden a establir vincles entre veïnes i treballadores.

Demanem l'obertura total dels CAP, i que s'escoltin les reclamacions de les treballadores perquè es doti les instal·lacions del material i recursos necessaris. Cal oferir unes condicions laborals dignes a les treballadores temporals per cobrir les vacances del personal sense que les usuàries es vegin perjudicades.

Així mateix ens solidaritzem també amb les reivindicacions de les veïnes de La Floresta i Les Planes, que ja fa temps que lluiten per uns serveis sanitaris en condicions, perquè és lluitant quan defensem els nostres drets!