Quòrum independentista per penjar una nova pancarta a la façana de l'Ajuntament

Des d'ERC proposen el missatge "Amnistia"

La pancarta a favor dels presos polítics instal·lada a la façana de l'Ajuntament
La pancarta a favor dels presos polítics instal·lada a la façana de l'Ajuntament | Anna Mira
S.B.
01 de juliol del 2021

Aquest passat dissabte, es posava fi a una llarga batalla judicial que s'estirava des de l'any 2018 en despenjar-se per ordre judicial la pancarta amb el lema "Llibertat presos polítics" de la façana del consistori. A través d'una execució de sentència provisional, l'Ajuntament s'ha vist obligat a treure-la per garantir el principi de neutralitat de l'administració a l'espera que el TSJC emeti una sentència ferma.

Sigui com sigui, els partits independentistes ja s'estan conjurant en penjar-ne una de nova. Així va quedar palès ahir durant la tertúlia política del "Gall del Monestir" de Cugat Mèdia, amb les intervencions dels representants de les tres formacions sobiranistes que presumeixen de majoria absoluta al ple municipal. 

Amb la voluntat de consensuar el contingut de la nova pancarta entre tots els partits, associacions i entitats locals, l'objectiu seria continuar denunciant que, malgrat que actualment no hi hagi presos polítics, es manté "la causa general contra el moviment independentista amb més de 3.000 represaliats". 

En aquest sentit, tal com va apuntar el secretari d'organització de la secció local d'ERC, Francesc Osan, la proposta dels republicans seria penjar-ne una amb la paraula "Amnistia". Des de la CUP i JxSTC, Núria Gibert i Cristina Paraira, no tanquen la porta a cap alternativa i insisteixen en donar una resposta unitària i conjunta

Per la seva banda, la tinència d'alcaldia socialista de Promoció Econòmica, Elena Vila, s'ha desmarcat de la iniciativa i ha celebrat l'atorgament dels indults com a eina de "retrobament" per millorar la convivència entre els catalans.