Els hospitals reben el Premi Cambra de Terrassa a la millor resposta empresarial davant la Covid-19

El vicepresident Jordi Puigneró ha insistit en la necessitat de digitalitzar l'economia coincidint amb el 135è aniversari de la Cambra de Terrassa

Fotografia de familia dels Premis Cambra de Terrassa 2021 al Teatre-Auditori de Sant Cugat.
Fotografia de familia dels Premis Cambra de Terrassa 2021 al Teatre-Auditori de Sant Cugat. | Lali Puig
30 de juny del 2021
Actualitzat el 07 de juliol a les 18:16h
Economia i cultura han anat de la mà als Premis Cambra de Terrassa que s'han celebrat aquest dimecres al vespre al Teatre-Auditori de Sant Cugat. Ajornats l'any passat per la situació de pandèmia, enguany s'ha volgut fer costat al sector cultural, i per commemorar el 135è aniversari de la fundació de la Cambra de Terrassa, la primera de Catalunya i la cinquena de l'estat espanyol -el 29 de juny del 1886-, l'acte ha comptat amb la representació inèdita d'Històries de la Cambra. Una obra de teatre dividida en dos actes que ha explicat la fundació de la institució amb tocs d'humor del passat però també del present de la situació econòmica, política, la pandèmia, feminisme o les infraestructures. 

El premi Cambra al Lideratge empresarial ha sigut per l'Ignasi Cusidó fundador de LAMP i el premi Cambra a la Millor resposta empresarial davant la Covid-19 ha estat pels tres centres hospitalaris de la demarcació: l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, l'Hospital General de Catalunya i el Consorci Sanitari de Terrassa. El president de Mútua, Jordi Parera, en representació dels tres centres hospitalaris ha destacat que "la pandèmia ens ha posat a tots a prova però hi hem pogut fer front mantenint els serveis" i ha donat un bri d'esperança dient que "tot fa pensar que hem deixat enrere el pitjor de la pandèmia". 

El vicepresident santcugatenc de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha insistit en la necessitat de la digitalització per fer front a la Catalunya postpandèmia. "Tenim l'obligació de ser un país digital, emprenedor i obert al món", ha dit Puigneró. I per fer-ho, el vicepresident ha assegurat que "el Govern hi serà i hem de posar totes les eines al vostre abast perquè genereu ocupació. Us volem ajudar en l'expansió i creixement". 

Però per fer-ho, el vicepresident ha manifestat que "ens calen totes les eines perquè Europa és el nostre terreny de joc amb la digitalització i la transició ecològica com a objectius". En aquest sentit, ha explicat que s'ha creat la carpeta catalana dels fons Next Generation perquè "necessitem que es governin i es decideixin des de Catalunya". El també conseller de Territori i Polítiques Digitals ha insistit en la necessitat de tenir les infraestructures necessàries i ben dimensionades a Catalunya i al Vallès "per no perdre oportunitats". 

El Vallès com a motor català
El Vallès representa el 17,7% del PIB català, "és un motor de Catalunya i aquest ecosistema es mereix unes infraestructures físiques i digitals a l'altura", ha afegit Puigneró qui ha explicat que s'han invertit 1.400 milions d'euros en els últims deu anys a la comarca. "El Vallès ha d'estar connectat, no és una opció, és una obligació i estem compromesos", ha conclòs el vicepresident. 

El president de la Cambra, Ramon Talamàs, ha asseverat que "els empresaris i les cambres hem fet un esforç per continuar atenent el teixit empresarial del territori", en temps de pandèmia. Talamàs ha fet referència a la presència de l'exconseller terrassenc i pres polític indultat, Josep Rull. El públic li ha dedicat un fort i llarg aplaudiment. 
 

Josep Rull amb l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i el vicepresident, Jordi Puigneró. Foto: Lali Puig


Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha assegurat que "les administracions locals tindrem un paper crucial en la recuperació econòmica". Ingla també ha recordat que "els agents econòmics i empresarials són claus perquè puguem sortir d'aquesta difícil situació i per no deixar ningú enrere", "el progrés econòmic i social han d'anar sempre de la mà", ha conclòs. 

Pel delegat del Consorci de la Zona Franca i exalcalde de Terrassa, Pere Navarro, "la creació d'oportunitats en l'àmbit econòmic va molt més enllà d'una ciutat i d'una comarca i personalment sempre he defensat la regió metropolitana de Barcelona". "Sempre hem pensat que són molt importants les aliances institucionals, les territorials i també entre allò públic i privat". "L'Ignasi Cusidó és un empresari model, sempre ha volgut innovar per millorar el producte i per crear oportunitats i llocs de treball", ha afegit Navaro.