Vuit menors s'intoxiquen de clor a la piscina municipal del Parc Central

​L’Ajuntament ha obert un expedient informatiu a l’empresa concessionària

Piscina municipal de Sant Cugat.
Piscina municipal de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
Anna Mira / Sergi Baixas
30 de juny del 2021
Actualitzat a les 14:23h
Aquest dimecres 30 de juny al matí vuit infants, d'entre 5 i 7 anys, s'han intoxicat per l'elevat nivell de clor a la piscina del Parc Central de Sant Cugat. Segons ha informat l'Ajuntament ha estat a la piscina petita i "tot apunta que la causa hauria estat el mal funcionament d'una de les màquines dosificadores durant la nit d’aquest dimarts.

L'Ajuntament ha obert un expedient informatiu a l'empresa Teampartners, que gestiona el complex aquàtic del Parc Central, per determinar les causes de la deficiència de manteniment que s’ha detectat a la piscina petita del complex aquàtic del Parc Central. 

El tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, ha expressat que s'ha actuat segons marca el protocol i que a hores d'ara "s'està mirant d'escalrir els fets". Segons les primeres informacions, l'empresa no hauria fet la corresponent anàlisi diària de l’aigua de la piscina, prèvia a l’obertura del servei, i ha permès l'entrada del grup, que s'ha vist afectat per l'excés de cloració.

Els menors formen part d'un grup que participava en un casal de l'Oficina Municipal d’Esport per a Tothom. El grup ha accedit, com és habitual en els casals, abans de l'obertura al públic de l’equipament. Després de banyar-se, alguns dels nens i nenes, han començat a sentir malestar, tos i picors.

Diverses dotacions del SEM, de Protecció Civil, Policia Local, membres de l'OMET, de la regidoria d'Esports, l'empresa concessionària Teampartners, i el mateix regidor d’Esports, Francesc Carol, s'han personat al lloc per atendre els infants.

Per protocol mèdic, vuit han estat traslladats amb símptomes lleus a la Mútua Terrassa (6) i al Parc Taulí de Sabadell (2), acompanyats per responsables de l'OMET. A les 13:20 h, dos dels infants ingressats a la Mútua ja han rebut l’alta mèdica.

La piscina ha reobert amb normalitat després de fer les comprovacions pertinents a les diferents piscines de la instal·lació.