Boehringer acomiada 15 treballadors de la planta de Sant Cugat

La companyia al·lega que s'ha vist obligada a reestructurar l'activitat en un procés de reajustament

La planta de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat
La planta de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat | Boehringer Ingelheim
S.B.
30 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:25h

La companyia Boehringer Ingelheim ha acomiadat 15 treballadors de l'àrea de producció d'injectables de la planta de Sant Cugat arran d'una reestructuració interna. L'empresa al·lega una discontinuïtat en l'elaboració d'un dels principals productes del centre vallesà, el Mucosolovan, que es comercialitza al mercat xinès. 

Segons fonts de la multinacional a l'ACN, aquest fet ha obligat a fer moviments interns per reubicar el màxim nombre de treballadors en un procés de reajustament que ha finalitzat amb 15 afectats fora de la cadena. 

Des de CCOO denuncien el resultat del procediment i reclamen la reincorporació dels afectats subscrivint que l'empresa s'havia compromès a no acomiadar cap membre de la plantilla local. Amb una antiguitat superior als 15 anys, els afectats van rebre la comunicació de l'acomiadament el 17 de juny que es va fer efectiu de manera immediata. Critiquen que la decisió es va prendre sense consultar-ho amb els sindicats ni "haver explorat altres possibilitats". Per altra banda, asseguren que l'empresa els ha assegurat que no hi haurà més baixes.

Ajustos interns
Fonts de la companyia argumenten l'ajust a la discontinuïtat de producció del Mucosolvan, que s'elabora a la planta d'Injectables i Orals de Sant Cugat, municipi on també disposen d'un segon centre de producció, Respimat, dedicat a la producció d'inhaladors reutilitzables. "La companyia s'ha vist obligada a traçar un pla de continuïtat per als més de 300 col·laboradors que treballen en el centre de producció d'Injectables i Orals", detallen fonts de la firma.

Per aquest motiu, l'empresa assegura que ha reubicat casi la totalitat dels professionals, una part a la planta de Respimat i una altra destinats a la posada en funcionament d'una segona línia d'envasat, on destaquen que s'ha invertit uns 20 milions d'euros. El procés de reestructuració també ha passat per transformar la planta d'Injectables i Orals, que ara acollirà la nova línia de producció de comprimits antidiabètics, "pedra angular en l'estratègia de subministrament", assenyalen, i que ha suposat una inversió de 18 milions d'euros més.

"Tot i els esforços, lamentablement 15 professionals es veuran impactats per l'ajustament en no haver pogut trobar un lloc de treball en l'estructura definitiva", assenyalen des de la firma. Una situació que es va comunicar al comitè d'empresa, mentre destaquen que l'equip de recursos humans ha treballat en plans personals per assegurar la reincorporació dels fins ara treballadors de la firma al mercat laboral.