El fons sobirà de Singapur inverteix 840 milions d'euros en Grifols

La farmacèutica catalana aposta per la innovació i recorda que més de la meitat del creixement de les vendes l'any passat va provenir de nous productes

Pla general de la seu central de Grifols, situada a Sant Cugat
Pla general de la seu central de Grifols, situada a Sant Cugat | ACN
S.B.
30 de juny del 2021
Actualitzat a les 10:40h


Pluja de milions del gegant del sud-est asiàtic a Grifols. El fons sobirà d'inversió del Govern de Singapur (GIC) invertirà 1.000 milions de dòlars -uns 840 milions d'euros- en la farmacèutica catalana, segons ha informat la pròpia companyia aquest dimecres en un comunicat. 

L'operació permetrà que el fons GIC obtingui una participació minoritària a Biomat USA; la filial als Estats Units de la multinacional catalana que gestiona prop de 300 centres de producció de plasma arreu del país. Així, Singapur adquireix accions preferents sense dret a vot de nova emissió. 

Per la seva banda, Grifols afirma que utilitzarà aquests diners per amortitzar el deute, en línia amb el compromís de la companyia multinacional amb seu a Sant Cugat del Vallès de reduir els seus nivells d'apalancament.

Sigui com sigui, la farmacèutica continuarà controlant tots els aspectes relacionats amb la gestió de Biomat i l'operativa dels seus centres; i tot el plasma recollit continuarà sent subministrat a Grifols per a la producció de medicaments plasmàtics a través d'un contracte a llarg termini. 

Fa unes setmanes, Grifols ja va oficialitzar un canvi de rumb en la seva estratègia empresarial mantenint el negoci del plasma com a pilar però també començant a diversificar-se en el sector i fiar una part del seu creixement a productes no vinculats estrictament amb el plasma.