Sant Cugat reivindica transversalitat i visibilitat el Dia Internacional de l'Orgull

Les activitats s'han inclòs, per primera vegada, al programa de Festa Major de Sant Cugat

Activitats pel Dia Internacional de l'Orgull.
Activitats pel Dia Internacional de l'Orgull. | Lali Puig / Aj. Sant Cugat
28 de juny del 2021
Actualitzat a les 22:26h
Aquest dilluns 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l'Orgull, una data que pretén reivindicar els drets de les persones LGTBI+ que els veuen vulnerats encara, a massa llocs. Enguany, per primera vegada Sant Cugat ha inclòs els actes reivindicatius d'aquesta diada dins del programa de la Festa Major. 

Un monòleg amb Eloi Martín que ha fet tot un recull de reflexions que donen veiu als racons més foscos del trànsit de gènere i un cinefòrum de curts sobre les sexualitats. Diversos actes a la plaça de l'Om que han anat acompanyats de la lectura del manifest. Un text que reivindica la mirada transversal i la visibilitat dels col·lectius LGTBI+: "encara ens queda molt camí i molta feina per visibilitzar i normalitzar la diversitat afectiva, sexual i de gènere. Hem passat massa anys sense polítiques en l’àmbit de l’oci, l'esport, l’educació...". 

En el text el col·lectiu també demana "pressupost i accions destinades l’atenció de les persones de col·lectius minoritaris o vulnerables així com que se segueixin fent passos envers les polítiques d’inclusió, però també ens cal una visió transversal que afecti els detalls". "El nostre alliberament és i serà l’alliberament de totes. Una societat que protegeix, potencia i dignifica la seva diversitat és una societat més rica i plural, més forta i més justa", afegeixen al text. 

Aquest 2021 fins a 81 persones han estat víctimes d’agressions LGTBI-fòbiques a Catalunya. Una realitat que, lluny de ser casual, denuncien que "va en paral·lel amb el ressorgiment dels moviments d’extrema dreta que, esperonats per una premsa i uns poder fàctics que els blanquegen, agredeixen sense complexos tot el que significa canvi i diferència. Contra l’odi ens tindran enfront".