Impulsen una recollida de firmes per recuperar la Missa de Sant Pere al programa de Festa Major

En tan sols tres dies, la campanya ha recollit ja prop de 1.500 signatures

 Per primera vegada a la història, la tradicional missa no apareix al programa de Festa Major
Per primera vegada a la història, la tradicional missa no apareix al programa de Festa Major | Parròquia de Sant Pere d'Octavià
28 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:23h

Coincidint amb el 900è aniversari de la Missa de Sant Pere, la Parròquia de Sant Pere d'Octavià del Monestir de Sant Cugat s'ha trobat amb una sorpresa. Per primera vegada a la història, la tradicional missa no apareix al programa de Festa Major

Aquest fet ha provocat que la comunitat catòlica de la ciutat s'hagi posat les mans al cap. En aquest sentit, el propi rector Mossèn Emili Marlés ha carregat contra el govern local (ERC, PSC i CUP) per haver "expulsat volgudament i sense avís previ" una activitat que sempre havia figurat a les 19 h de la tarda del 29 de juny. "Un Ajuntament no pot decidir qui entra i qui no en la Festa Major; no té cap dret a excloure cap entitat arrelada al poble", ha sentenciat. Cal especificar que el fet de no aparèixer al programa no significa que no se celebri. 

Així doncs, i amb la voluntat de revertir la decisió presa pel nou govern tripartit, la parròquia ha llançat una recollida de firmes virtual perquè la Missa de Sant Pere torni al programa de la Festa Major. En menys de tres dies, la petició penjada a Change.org ja s'apropa a les 1.500 signatures. 

Des de la secció local del PSC defensen que "a una societat laica li correspon una Festa Major laica", i que els governs han de garantir que les festivitats siguin inclusives i globals. "Les tradicions cal respectar-les mentre no siguin excloents", al·leguen.