1 de 10
medi ambient

El Consell Comarcal difondrà consells per l’estalvi i l’eficiència energètica al Vallès Occidental

Durant tot l'any 2020, es realitzaran diferents actuacions informatives dins del programa "Prometeu. Energia eficient per a tu"

per NacióSantCugat, 18 de gener de 2020 a les 15:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha iniciat aquest mes de gener el projecte "Prometeu. Energia eficient per a tu", per promoure l'eficiència energètica entre la població. L'objectiu del projecte és realitzar diferents actuacions informatives sobre quins són els drets energètics de la població i sobre quines mesures es poden prendre per tal de millorar l'eficiència energètica i com reduir la despesa i les factures en els subministraments bàsics a l'habitatge.

Aquest projecte es portarà a terme durant l'any 2020 a Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.


Un equip de 4 informadores i informadors energètics es desplaçaran als municipis participants en el projecte, desenvoluparan campanyes informatives a l'espai públic i s'establiran punts informatius tipus "paradeta" de forma puntual. També es realitzaran tallers d'estalvi energètic per a la població en general i d'altres dirigits a col·lectius en risc de patir vulnerabilitat energètica, així com sessions d'atenció personalitzada a aquelles persones o famílies que ja pateixen vulnerabilitat energètica.

Visites a domicili


El projecte del Consell Comarcal també inclou fer visites a domicili per informar sobre com reduir el consum energètic, amb exemples pràctics relacionats amb les activitats a l'habitatge. Per últim, es realitzaran altres actuacions de divulgació d'informació en col·laboració amb campanyes globals, comarcals o locals.

Amb les diferents actuacions previstes es vol conscienciar la població sobre el consum d'energia i difondre bones pràctiques per reduir l'import de les factures. Es vol fer èmfasis en els drets de les persones a accedir als subministraments d'aigua, electricitat i gas natural, la xarxa existent d'atenció pública a la vulnerabilitat energètica, l'optimització tarifària dels contractes amb les companyies energètiques i les mesures de millora de l'eficiència energètica.

 

Participació