Ingla vol tornar a ser la candidata d'ERC a les eleccions municipals

L'actual alcaldessa de Sant Cugat ho ha fet públic durant l'acte de balanç de mig mandat d'ERC al govern local

Acte de balanç de dos anys de mandat d'ERC Sant Cugat.
Acte de balanç de dos anys de mandat d'ERC Sant Cugat. | Cedida
23 de juny del 2021
Actualitzat el 10 de març del 2022 a les 10:37h
Com ja han fet altres partits de Sant Cugat, Esquerra Republicana de Catalunya, ha fet balanç dels primers dos anys al govern local en un acte, aquest dimarts 22 de juny, al Celler Cooperatiu. Envoltats de la seva gent, els republicans han fet un balanç positiu a l'equador del mandat i han posat en valor que la ciutat estigui liderada pel seu partit després de l'hegemonia durant 32 anys. 

Un acte que ha servit perquè l'actual alcaldessa, Mireia Ingla, anunciés la voluntat de tornar a ser la candidata d'ERC a les pròximes eleccions municipals, l'any 2023. En un discurs on ha fet repàs del què s'ha fet des que el 15 de juny del 2019 va ser investida alcaldessa, Ingla ha expressat que ser al capdavant de la ciutat "és un objectiu honorable, digne, però també sóc conscient que és un llarg camí ple de dificultats que no pot acabar en dos anys". És per això que "tinc molt clar que vull treballar per renovar la confiança de la gent, i seguir sent l'alcaldessa de Sant Cugat en el proper mandat", ha confirmat Ingla. 

Segons l'alcaldessa, el govern amb el PSC i la CUP que ara lideren és fruit de la voluntat "de no caure en la inèrcia de formar bàndols irreconciliables i enfrontats". "Quan els independentistes només ens volem entendre amb independentistes estem enviant el missatge que els que no ho són no els tenim en compte", ha afegit l'alcaldessa en relació amb la demanda que sempre ha fet Junts per Sant Cugat d'unir les forces independentistes de la ciutat. 

Durant l'acte els diferents regidors a l'Ajuntament de Sant Cugat d'ERC han explicat la seva experiència al govern i la situació de cada una de les àrees que lideren. Així, la regidora de Salut, Gemma Aristoy, ha afirmat que "un moment emotiu i especial ha estat durant la pandèmia, veure com després de veure les xifres augmentar, de cop arriba el moment que canvien i passen a ser 0". Pel regidor de Seguretat i Esports, Francesc Carol "tornar a l’Ajuntament de Sant Cugat m’ha fet veure que es poden fer polítiques de seguretat amb valors republicans". Carol va estar uns anys al govern amb Convergència. 

Per la seva banda, la comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, ha explicat que el millor ha estat poder "posar l’emergència climàtica al davant de tot i, per això, a la ciutat treballem per prendre consciència i cuidar el medi ambient”. Igual que Aristoy, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha estat crítica amb les metodologies que s'empraven durant els governs anteriors i ha afirmat que "volem apropar la cultura a tothom i ajudar a totes les entitats per igual perquè la cultura no la fa el govern sinó la ciutadania". 

Finalment, en tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, ha explicat que l'objectiu del govern és "revertir la situació complexa en matèria d'habitatge que ens vam trobar en arribar a l'Ajuntament" i fer "habitatge assequible, públic i sostenible". 

El dia que s'ha conegut que el govern espanyol ha validat els indults i que, per tant, el santcugatenc Raül Romeva podrà sortir de la presó, l'alcaldessa ha volgut manifestar que "els indults és el reconeixement que som davant d'un conflicte polític, d'un judici farsa i de condemnar unes idees polítiques". "Quan diem que hem de ser a totes les institucions amb força per poder ser decisius volem dir això. I els indults són conseqüència d'aquesta força", ha afegit Ingla qui ha donat la benvinguda a casa a Romeva.