Gibert: «Hem de ser un govern més desacomplexadament d’esquerres»

La Candidatura d'Unitat Popular fa un balanç positiu dels primers dos anys al govern de Sant Cugat

Roda de premsa de la CUP Sant Cugat de balanç de dos anys de mandat.
Roda de premsa de la CUP Sant Cugat de balanç de dos anys de mandat. | Anna Mira
22 de juny del 2021
Actualitzat a les 19:01h
S'han complert dos anys al govern municipal i les forces polítiques fan balanç de la feina feta i la que queda per fer. Els tres regidors de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sant Cugat han fet una roda de premsa a Cal Temerari per explicar la valoració que fan a l'equador del mandat, que per primera vegada viuen des del govern local. Després d'una assemblea oberta, els regidors de la CUP han coincidit en fer una valoració positiva del compliment del seu programa electoral.

"Tot i la pandèmia, ha sigut una sorpresa veure el nivell de compliment", ha puntualitzat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert. Segons els càlculs del partit el 30,5% de les propostes ja estan fetes i el 31,2% estan en procés. Ara queden 58 propostes més per engegar, el 38,3% del total. "La pandèmia ha fet evident que calen estructures públiques imprescindibles". Pel que fa al pacte de govern des de la CUP consideren que hi ha un "alt compliment" dels seus acords tot i que apunten que en alguns àmbits, com en la transparència, encara és baix.

Amb tot, el govern a tres ha fet que els tres partits ERC, PSC i la CUPtrobessin punts d'encontre a l'hora de tirar endavant polítiques municipals. "Amb els dos partits xoquem molt, però també ens trobem". Uns acords que des del prisma cupaire encara haurien de ser "més desacomplexadament d'esquerres". "Durant aquests dos anys ens hem sentit com un tensor cap a l'esquerra constant i hem aconseguit virar més a l'esquerra algunes polítiques", ha afegit Gibert qui ha criticat que en algunes polítiques, com les de municipalitzar serveis, "s'han de defensar més des de l'esquerra".

La CUP és la primera vegada que governa a Sant Cugat i els seus regidors han fet una crítica a les limitacions legals que tenen els ajuntaments per gestionar qüestions pròximes a la ciutadania. "Ha d'haver-hi un replantejament en relació amb l'autonomia dels municipis, se l'ha de donar de recursos", ha afegit Gibert.

Per la seva banda la tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, ha explicat que "no m'esperava trobar un ajuntament tan precaritzat en l'àmbit de recursos humans". Expressa que s'han hagut de canviar rutines. 

El fet que hi hagués elements investigats ha fet que hi hagués molta contenció a escala interna, ha puntualitzat. Llorente ha expressat la voluntat de la CUP de mantenir-se ferms en la internacionalització dels serveis i en la transformació digital interna de l'Ajuntament per tal d'automatitzar processos, com el que ja s'ha posat en pràctica: les vídeo-actes dels plens municipals.
 

Roda de premsa de la CUP Sant Cugat de balanç de dos anys de mandat. Foto: CUP


Amb el balanç de mig mandat fet, la CUP es planteja els pròxims dos anys com l'oportunitat per explicar-se a la ciutadania. Pel regidor, Marco Simarro, "entrem en una lògica de supeditar la nostra existència a espais institucionals per fer feina i dignificar la vida de les persones".

Gibert ha afegit que des de la seva entrada a govern s'han centrat a treballar per transformar i fer efectiu "el gir cap a l'esquerra". Ara, "hem d'explicar el contingut de què estem fent i fer-nos visibles", ha puntualitzat Simarro.